Spoznaj različnosti, ki jih premore

EVROPA

NORVEŠKA

Hisa Potovanj Norveska 8 Bergen Bryggen ©Espen Bakketun Www.visitbergen.com

ALBANIJA

Hisa Potovanj Albania Kruja 26

BOSNA IN HERCEGOVINA

Hisa Potovanj U115 Bosna

HRVAŠKA

CROATIA_Dubrovnik_1.jpg

SRBIJA

Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 11 Valjevo

AVSTRIJA

AUSTRIA-Vienna_101.jpg

BELGIJA

Hisa Potovaj Belgija Bruselj 014

POLJSKA

Zamek Królewski, Ogrody Zamkowe Royal Castle, Castle Gardens 58 Hisa Potovanj

Evropa splošno

Evropa je drugi najmanjši kontinent po površini, vendar je ena najbolj goste naseljenih regij na svetu. Nahaja se med Atlantskim oceanom na zahodu, Sredozemskim morjem na jugu in Arktičnim oceanom na severu. Glavne geografske značilnosti vključujejo raznovrstno pokrajino, ki sega od visokih gorovij, kot so Alpe in Pireneji, do nizkih ravnic v Rusiji in Ukrajini. Evropa je tudi bogata z vodnimi viri, vključno z velikimi rekami, kot sta Donava in Rena, ter sredozemskimi otoki, kot so Sicilija in Kreta.

Evropa živalstvo

Glede živalstva je Evropa znana po svoji pestri divjadi in naravnih habitati. Medtem ko so nekatere vrste, kot so risi v Alpah ali severni jeleni v Skandinaviji, specializirane za hladnejše podnebje, se v južnejših delih kontinenta nahajajo različne vrste ptic in plazilcev. Pomembno vlogo pri ohranjanju biotske raznovrstnosti igrajo tudi nacionalni parki in zaščitena območja po vsej Evropi.

Evropa kultura

Evropa je izjemno raznolika, z bogato zgodovino umetnosti, literature, arhitekture in znanosti. Raznolikost jezika je izjemna, saj se govorijo številni jeziki, od romanskih do germanskih in slovanskih. Kulturni dosežki segajo od antičnih grških in rimskih civilizacij do sodobnih inovacij v tehnologiji in industriji. Evropa je tudi znana po svoji kulinarični dediščini, ki sega od francoske haute cuisine do italijanskega pristopa k hrani.

Politika in ekonomija Evrope sta močno povezani, z Evropsko unijo kot ključnim gospodarskim in političnim združenjem, ki vključuje večino držav na kontinentu. Poleg tega so številne države članice NATO in igrajo pomembno vlogo v mednarodnih odnosih.

Skupno je Evropa regija, ki združuje bogato dediščino, sodobno družbo in naravne lepote ter igra ključno vlogo v svetovnih zadevah tako v politiki kot v gospodarstvu.

Evropa in Hiša Potovanj

Pri Hiši Potovanj organiziramo več potovanj po Evropi: Na NORVEŠKO in LOFOTE, Odpotuj z Mojco Mavec na Norveško in Lofote, Očarljiva Albanija, Biseri Bosne in neznana Hrvaška, Po vinski cesti Starih Rimljanov v Srbiji, Po Dolini Kraljev v Srbiji, Za Vikend – na Martinovanje na Dunaj 4*, Za Vikend – na Adventni Dunaj 4*, Za Vikend – v Očarljivi Bruselj 4* in Za Vikend – v Adventno Varšavo 4*.

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI