Samo ena je

SEVERNA AMERIKA

ZDA

Hisa Potovanj Vzhod ZDA In Kanada 02

KANADA

Hisa Potovanj Narodni Parki ZDA In Kanade 12
Utrinki iz

POTOVANJA po SEVERNI AMERIKI

Severna Amerika geografija

Severna Amerika je zelo raznolika celina z različnimi geografskimi značilnostmi. Nahaja se med Atlantskim oceanom na vzhodu in Pacifiškim oceanom na zahodu. Na severu je Arktično morje in na jugu meji z Latinsko Ameriko ter Karibskim morjem.  Njena površina je približno 25 milijonov kvadratnih kilometrov. Mnogi sicer Medmorsko Ameriko štejejo kot samostojno območje.

Na severu so prostrane arktične tundre, na zahodu visokogorja Rocky Mountains in Sierra Nevada, na vzhodu pa Apalači. Osrednji del celine sestavljajo obsežne ravnice in prerije. Najvišja točka celine je Denali (prej Mount McKinley) na Aljaski, ki doseže 6190 metrov nadmorske višine.

Severna Amerika živalstvo

Severna Amerika je dom številnim živalskim vrstam. V tundrah živijo polarni medvedi, severni jeleni in lisice, medtem ko v gozdovih najdemo jelene, medvede in volkove. V prerijah prebivajo bizoni in prerijski psi, v južnih tropskih gozdovih pa jaguarji, tapirji in številne vrste opic. Kontinent je tudi bogat s pticami, ribami in insekti, ki živijo v različnih ekosistemih od močvirij do puščav.

 Severna Amerika kultura

Kultura Severne Amerike je prav tako raznolika kot njena geografija. ZDA in Kanada sta pretežno zahodnjaški državi s kulturno dediščino, ki jo sestavljajo elementi iz Evrope, Afrike in Azije, kar se odraža v glasbi, filmu, literaturi in kulinariki.

Severna Amerika je torej celina velike naravne in kulturne pestrosti, ki jo zaznamujejo različni naravni habitat, pestro živalstvo in bogata zgodovinska dediščina.

Severna Amerika in Hiša Potovanj

 Pri Hiši Potovanj trenutno izvajamo sledeča potovanja po Severni Ameriki: Odpotuj z Mojco Mavec – Po JZ Narodnih Parkih ZDA, Odpotuj z Mojco Mavec – Po pacifiški obali ZDA, Vzhod ZDA in Kanada in Narodni parki Kanade in ZDA.