Samo eden je

ZANZIBAR

ODPOTUJ
s HIŠO POTOVANJ
NOVO!

Zanzibar – podaljšek Tanzanije – 6 dni

Destinacija: Tanzanija, ZanzibarDolžina potovanja: 6 dni
Tip potovanja: Samostojno potovanje
Vodenje: Lokalni vodniki (če je potrebno oz. na željo stranke)
Prevoz: Individualci in/ali skupine: letalo in privatni avto / avtobus / minibus / enoprostorec s šoferjem ( odvisno od velikosti skupine in želja stranke
Nastanitev: hoteli, rezorti in/ali lodgi 3*ali 4* ali 5*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.

Izkusite izkušnjo Tanzanije in Zanzibarja s Hišo potovanj.

ODPOTUJ
s HIŠO POTOVANJ
NOVO!

Zanzibar – podaljšek Tanzanije – 5 dni

Destinacija: Tanzanija, ZanzibarDolžina potovanja: 5 dni
Tip potovanja: Samostojno potovanje
Vodenje: Lokalni vodniki (če je potrebno oz. na željo stranke)
Prevoz: Individualci in/ali skupine: letalo in privatni avto / avtobus / minibus / enoprostorec s šoferjem ( odvisno od velikosti skupine in želja stranke
Nastanitev: hoteli, rezorti in/ali lodgi 3*ali 4* ali 5*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.

Izkusite izkušnjo Tanzanije in Zanzibarja s Hišo potovanj.

Zanzibar

Zanzibar splošno

Zanzibar (kamor vas odpelje Hiša Potovanj) je polavtonomna regija Tanzanije, ki se nahaja ob vzhodni obali Afrike v Indijskem oceanu. Zanzibar je znan po svoji bogati zgodovini, edinstveni kulturi in predvsem po osupljivih plažah. Glavno mesto Zanzibarske regije je Zanzibar City, kjer se nahaja zgodovinsko središče Stone Town, ki je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine.

Zanzibar geografija

Zanzibar je arhipelag, sestavljen iz dveh glavnih otokov, Unguja (pogosto imenovana Zanzibar) in Pemba, ter številnih manjših otočkov. Otok Unguja je največji in najbolj poseljen otok Zanzibarja, znan po svojih dolgih peščenih plažah, turkiznih vodah in koralnih grebenih. Otok Pemba, ki se nahaja severno od Unguje, je znan po svoji bujni vegetaciji, hriboviti pokrajini in plantažah začimb. Podnebje na Zanzibarju je tropsko, z dvema deževnima obdobjema in toplimi temperaturami skozi vse leto.

Zanzibar živalstvo

Zanzibar je bogat z morskim in kopenskim živalstvom. Koralni grebeni Zanzibarja, ki obkrožajo otoke, so dom številnim vrstam morskih bitij, vključno s pisanimi ribami, morskimi želvami, delfini in redkimi vrstami, kot so morski konjički. Zanzibar je tudi znan po svoji populaciji opic rdečega kolobusa, endemične vrste, ki jo najdemo v naravnem rezervatu Jozani Chwaka Bay. Poleg rdečega kolobusa, otok gosti tudi druge vrste opic, ptic in plazilcev, kar privablja ljubitelje narave in ekoturiste.

Zanzibar kultura

Zanzibarska kultura je edinstvena mešanica afriških, arabskih, indijskih in evropskih vplivov, kar se odraža v jeziku, arhitekturi, glasbi in kulinariki. Swahili je uradni jezik Zanzibarja, govori ga večina prebivalcev. Stone Town, zgodovinsko središče Zanzibara, je znano po svojih ozkih ulicah, kamnitih stavbah in izklesanih lesenih vratih, ki predstavljajo bogato kulturno dediščino otoka. Zanzibar ima dolgo zgodovino trgovine z začimbami, predvsem klinčki, muškatnim oreščkom in cimetom, zaradi česar je znan kot “otok začimb”.
Glasba in ples imata pomembno vlogo v zanzibarski kulturi. Tradicionalna glasba taarab, ki združuje arabske, afriške in indijske glasbene vplive, je zelo priljubljena in pogosto spremlja družbene in verske dogodke. Zanzibar je tudi dom festivala Sauti za Busara, enega največjih glasbenih festivalov v vzhodni Afriki, ki vsako leto privablja umetnike in obiskovalce z vsega sveta.
Tudi v gastronomskem smislu je Zanzibar raznolik in okusen, z jedmi, ki odražajo mešanico kulturnih vplivov. Sveže morske sadeže, tropsko sadje in aromatične začimbe so osnova mnogih jedi, med katerimi so priljubljene biryani, pilau in samose.

Zanzibar, Tanzanija in Hiša Potovanj

Hiša Potovanj vas odpelje na potovanja v Tanzanijo in na Zanzibar, v katera so vključena tako spoznavanje narave, kot kulture te države. Glavnino potovanj predstavljajo safariji, na katerem opazujemo, fotografiramo in se čudimo nad osupljivimi pogledi na savano in tamkajšnjim živalskim ter rastlinskim svetom. Nastanjeni smo v lodgih in glamping lodgih, kjer uživamo v odlični lokalni hrani, se namakamo v bazenih in dnevno preživljamo dogodivščine v naravi.
Po Safarijih pa vam po želji podaljšamo oddih še na Zanzibarju: Zanzibar – podaljšek Tanzanije – 6 dni in Zanzibar – podaljšek Tanzanije – 5 dni.

V Hiši Potovanj lahko izbirate med več izvedbami potovanja v Tanzanijo – z modno ustvarjalko in svetovno popotnico Majo Ferme, ali s Hišo Potovanj. Vsako potovanje ima svoje specifične posebnosti,  vsem pa je skupno nepozabno doživetje v afriški divjini.

 

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI