Izberi destinacijo in program

IN ODPOTUJ Z MATJAŽEM INTIHARJEM

FOTOPOTEP
z MATJAŽEM INTIHARJEM
ODHOD 19.10.2024
NABIRAMO PRIJAVE

FOTOPOTEP PO INDIJI z Matjažem Intiharjem

Destinacija: Dolžina potovanja: 14 dni
Tip potovanja: Skupinsko potovanje s poudarkom na fotografiji (izredno primerno tudi za amaterske fotografe)
Vodenje: Spremstvo in foto nasveti s strani Matjaža Intiharja in lokalni vodniki
Prevoz: letalo in privatni avtobus / minibus ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: 3*, 4/5* hoteli, “heritage” hoteli

Ena najbolj popularnih tur v našem programu.
Delhi, Agra in Radžastan z vsemi poglavitnimi poudarki.
Izkusite izkušnjo Indije z Matjažem Intiharjem in Hišo potovanj.

Beri dalje

Matjaž Intihar, fotopotepi in Hiša Potovanj

Matjaž Intihar je leta 1976, kot ljubitelj fotografije, ki je preko fotoklubov sodeloval tudi na mnogih foto razstavah, začel z izobraževanjem na grafični šoli kot reprodukcijski fotograf.
Matjaž Intihar se je tako spoznal s profesionalnim delom na reprodukcijskih kamerah, s steklenimi ploščami, filmi velikih formatov in različnih gradacij ter delom v temnici. Obenem z zametki digitalizacije kot, fotostavkom, skenerjem in digitalnim zapisom preko grafičnih postaj.

Matjaža Intiharja je v časopisni hiši Delo poklicno vseskozi spremljala tako kemična kot digitalna tehnologija priprave fotografije za tisk, preko skenerjev.
Fotografija je Matjažu Intiharju kot hobi postala že v osnovni šoli in doma je razvijal tako črno-bele kot tudi barvne filme ter fotografije.
V časopisni hiši Delo je Matjaž Intihar imel možnost spoznati vse načine razvijanja filmov, obenem tudi barvni dia proces.
Matjaž Intihar je v časopisni hiši Delo, skupaj s Francijem Virantom in Igorjem Modicem, ustanovil »Foto sekcijo Delo«. Že prej pa na Vevčah »Fotoklub ljudske tehnike«. Na začetku digitalne dobe pa je Matjaž Intihar, skupaj z Oskarjem Dolencem, ustanovil »Fotoklub AT Canon«, ki se je kasneje preimenoval v FK Ljubljana.
Danes Matjaž Intihar deluje v Klubu e-Fotografija.

V sredini 80-ih let prejšnjega stoletja je Matjaž Intihar v Papirnici Vevče delal v poizkusni tiskarni in se spoznaval s skrivnostmi papirjev in odtisa, obenem pa spoznaval tudi računalniške programe med drugim tudi Photoshop, katerega poklicno uporablja že od njegove prve verzije (1988).

Poznavanje analogne in digitalne fotografske kot grafične tehnike priprave ter iztisa, je Matjažu Intiharju dalo enkratno možnost pravilnega pogleda na novo prihajajočo pot v klasični fotografiji in celovit pogled od fotografije do končnega izdelka.
Ker se je v grafični tehniki začel prehod analogno/digitalno že 10 let prej in je v njem vseskozi aktivno deloval, je Matjaž Intihar dobro vedel, kdaj bo digitalno prešlo tudi v klasično fotografijo.
Obenem pa je Matjaž Intihar že iz grafičnega sveta poznal celotno tehnologijo od zajema do obdelave in izpisa.

Matjaž Intihar od leta 1980 naprej predava in izobražuje o fotografiji. Sprva je to počel preko fotoklubov, od leta 1995 pa intenzivno predava in piše članke o digitalni fotografiji.

Leta 2001 je Matjaž Intihar napisal in izdal prvo slovensko knjigo o digitalni tehnologiji in fotografiji e-Fotografija in leta 2002 začel pisati, urejati in izdajati brezplačno fotografsko revijo e-Fotografija, ter spletno stran www.e-fotografija.si ter je spisal tudi preko 4000 fotografskih člankov in preizkusov opreme.

Matjaž Intihar in Hiša Potovanj

Matjaž Intihar pa je tudi popotnik in tako so že dobro znani njegovi fotopotepi po svetu pri čemer Matjaž Intihar sodeluje tudi z našo agencijo Hiša Potovanj, v sklopu katere se v spremstvu Matjaža Intiharja lahko odpravite v Indijo na »FOTOLOV NA TIGRA z Matjažem Intiharjem v Indiji« in Južno Afriko na »FOTOPOTEP po Južni Afriki z Matjažem Intiharjem«. Obe potovanji navdušujeta ljubitelje narave, zgodovine, živali in kulinarike. Ena od posebnosti teh potovanj pa je seveda fokus na fotografski izkušnji in učenju, kjer boste pod mentorstvom Matjaža Intiharja in z agencijo Hiša Potovanj nabirali novo znanje o fotografiranju. Čudovita potovanja, kjer vam bo definitivno zmanjkalo prostora na fotografskih spominskih karticah.

Utrinki iz

INDIJSKIH POTOVANJ