Samo ena je

AVSTRIJA

Južna Afrika

Južna Afrika geografija

Južna Afrika (kamor vas odpeljejo Hiša potovanj, Mojca Mavec in Matjaž Intihar) velja za najbolj južno ležečo državo v Afriki. Na jugu meji na Atlantski in Indijski ocean, na severu na Namibijo, Bocvano in Zimbabve ter na vzhodu in severovzhodu na Mozambik in Esvatini. Poleg tega, pa je zanimivo, da je država Lesoto ena izmed samo treh držav na svetu z vseh strani popolnoma obdana z eno državo – v tem primeru z Južno Afriko.

Južna Afrika živalstvo

Južna Afrika velja za državo z izjemno biotsko raznovrstnostjo, in tako tam najdemo številne rastlinske in živalske vrste. Južna Afrika se tako v prestižni skupini 17 držav, ki veljajo za najbolj naravno raznolike države, nahaja na 6. mestu. V Južni Afriki lahko tako lahko med drugimi opazujemo živali kot so npr.: afriški slon, afriški leopard, afriški lev, žirafa, zebra, beli nosorog, (vodni) bivol, nilski povodni konj, kudu, hijena, impala, gnu, krokodil in celo pingvin. Najdemo tudi endemične vrste, med katere spada tudi ogrožen avtohtoni zajec. V Južni Afriki najdemo tudi največ naravnih in kulturnih znamenitosti v Afriki, ki sodijo pod okrilje UNESCO.

Južna Afrika kultura

Južna Afrika šteje 60 milijonov prebivalcev, s čimer velja za 23. najbolj poseljeno državo na svetu. Razprostira se čez približno 1,200,000 m2 veliko površino. Ima 3 glavna mesta – Pretorio, Bloemfontein in Cape Town, za največje mesto pa velja Johannesburg. Južna Afrika velja za multietnično družbo, kjer se prepletajo številne kulture, jeziki in religije. Barvitost Južne Afrike se odraža tudi v dejstvu, da v državi priznavajo kar 11 uradnih jezikov, med katerimi sta najbolj govoreča Zulu in Xhosa, poleg tega pa številni govorijo tudi južnoafriško različico nizozemščine »Afrikaans« in angleščino. Seveda pa je potrebno omeniti tudi temačen del zgodovine Južne Afrike in njenega apartheida, ki je predstavljal  sistem institucionalizirane rasne segregacije, trajajoč od leta 1948 do 1994.

Južna Afrika in Hiša Potovanj

Hiša Potovanj vas odpelje na potovanja v Južno Afriko, v katerega je vključeno tako kulturno kot tudi naravno spoznavanje te države. Glavnino potovanj predstavlja safari, na katerem opazujemo, fotkamo in se čudimo nad osupljivimi pogledi na savano in tamkajšnjim živalskim ter rastlinskim svetom. Nastanjeni pa smo v 5* resortu, kjer uživamo v odlični lokalni hrani, se namakamo v bazenu in spoznavamo lokalno kulturo. V Hiši Potovanj lahko izbirate med tremi izvedbami potovanja v Južno Afriko – s TV voditeljico in potovalno entuziastko Mojco Mavec, s fotografskim strokovnjakom Matjažem Intiharjem (fotolov) ali s Hišo Potovanj. Vsako potovanje ima svoje specifične posebnosti,  vsem trem pa je skupna 5* safari izkušnja.

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI