TRINIDAD IN TOBAGO

Tobago_3_Razgled-iz-mogočne-utrdbe-King-George_menu

GRENADA

Grenada_1_Čudovit-slap-Concord_menu

ST. LUCIA

St_Lucia_2_Prelepa-in-sončna-Sveta-Lucija_menu

BARBADOS

Barbados_3_Nevertjeni-otok-Barbados_menu

MARTINIQUE (MARTINIK)

fort de france mer
Poglej kaj je ta trenutek

NAJBOLJ POPULARNO

ODPOTUJ
s HIŠO POTOVANJ
NOVO!

Južna Afrika – Cape Town in okolica – 5 dni

Destinacija: Dolžina potovanja: 5 dni
Tip potovanja: Samostojno ali klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Individualci ali skupine: Lokalni vodniki
Prevoz: Skupine: letalo in privatni avtobus / minibus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine ) // Kraljevski tretma: letalo in privatni avtomobil z voznikom
Nastanitev: hoteli 3*ali 4* ali 5*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
5* zvezdična Afrika za ceno kratkih počitnic.
Izkusite izkušnjo Južne Afrike in Cape Towna s Hišo potovanj.

ODPOTUJ
z MOJCO MAVEC

Odpotuj z Mojco Mavec – Po pacifiški obali ZDA

Destinacija: Dolžina potovanja: 15 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Skupine: Spremstvo Mojce Mavec in vodnik Hiše potovanj
Prevoz: Skupine: letalo, privatni avtobus / minibus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: Skupine: dobri turistični hoteli in “lodgi” 3+* in 4*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Pacifiška obala ZDA z Narodnimi Parki in mesti Kalifornije, Washingtona in Oregona v vsej njihovi magičnosti in prikritimi skrivnostmi.
Izkusite izkušnjo Pacifiške obale ZDA z Mojco Mavec in Hišo potovanj.

Karibi

Karibi (kamor vas odpeljeta Hiša Potovanj in Mojca Mavec) so regija, pod katero uvrščamo Karibsko morje, Karibske otoke in okoliške obale. Karibska regija se nahaja jugovzhodno od Mehiškega zaliva in Severne Amerike, vzhodno od Srednje Amerike in severno od Južne Amerike. Med Karibe uvrščamo več kot 700 večjih in manjših otokov ter morskih grebenov. V geopolitičnem kontekstu se Karibe pogosto dojema kot del Severne Amerike, včasih pa tudi kot del Srednje Amerike ali pa celo kot samostojno regijo. Karibske otoke tako predstavlja 30 teritorijev, med katerimi najdemo samostojne države, čezmorske departmaje in druge.

V Karibsko otočje (Karibe) med drugim uvrščamo npr. Velike in Male Antile, Bahamsko otočje, Belize, Nikaragvo, Trinidad in Tobago, Sv. Lucijo, Martinik, Jamajko, Grenado, Barbados itd. Trenutno med Karibe uvrščamo 34 samostojnih in nesamostojnih držav.

Karibi živalstvo in rastlinstvo

Karibski otoki (Karibi) imajo enega od najbolj raznolikih ekosistemov na svetu. Tako na Karibski otokih najdemo t. i. oblačne gozdove, tropske deževne gozdove in kaktusovo grmičevje. V karibski regiji se nahaja kar 8 % (po površini) vseh svetovnih koralnih grebenov, najdemo pa tudi ogromno površino podvodnih travnikov. Zelo pomemben del karibskega ekosistema pa predstavljajo tudi glive, saj so na Karibih odkrili več kot 11,000 vrst gliv, strokovnjaki pa ocenjujejo, da je veliko vrst še neodkritih. Ocenjujejo tudi, da naj bi bilo okvirno 2,200 teh vrst na Karibih endemičnih, med katerimi je takih npr. na Trinidadu in Tobagu kar 407.

Zelo pomemben del ekosistema na Karibih pa so seveda tudi koralni grebeni, kjer najdemo približno 70 vrst koral in 500 do 700 vrst rib, pa tudi drugih vodnih živali. Seveda pa na Karibih najdemo tudi veliko število vrst sesalcev, plezalcev, ptičev in dvoživk, med katerimi jih je številnih od teh endemičnih za to območje. Številni otoki pa imajo tudi podnebje, ki je primerno za poljedelstvo. V začetkih obdobja kolonizacije pomembno surovino predstavljal tobak, ki pa ga je kasneje zamenjal a pridelava sladkornega  trsa, tako pa sta Kuba in Barbados postala od največjih pridelovalk sladkorja.

Karibi in Hiša Potovanj

V Hiši Potovanj organiziramo številna potovanja na (zaenkrat) 6 karibskih otokov – Trinidad in Tobago, Grenado, Sv. Lucijo, Barbados in Martinik – pri čemer se lahko odločite za obisk le enega otoka, ali pa izberete potovanje, ki vas bo odpeljalo na 2 ali več. V okviru potovanj na Karibe pa organiziramo tudi potovanje, na katerem nas spremlja TV voditeljica in potovalna entuziastka Mojca Mavec, ki vas odpelje na veliko karibsko turo. Vsak otok na Karibih ima svojo unikatno kulturno, naravno, kulinarično in zgodovinsko specifičnost, ki jo je vredno raziskati. Vabimo vas, da si izberete enega od potovanj, ki jih ponujamo v Hiši Potovanj in se prepustite eksotičnosti in barvitosti Karibov.

Utrinki iz

karibskih potepanj