Samo ena je

JUGOVZHODNA AZIJA

JV Azija – Vietnam in Kambodža

Destinacija: Dolžina potovanja: 18 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Skupine: spremljevalec Hiše potovanj in lokalni vodniki
Prevoz: Skupine: letalo in privatni avtobus / minibus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: Skupine: hotel 3*S

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Vietnam in Kambodža z vsemi poglavitnimi poudarki.
Izkusite izkušnjo Jugovzhodne Azije s Hišo potovanj.

Utrinki s

POTOVANJ PO JUGOVZHODNI AZIJI

Laos splošno

Ljudska demokratična republika Laos, je država v jugovzhodni Aziji, znana po svoji naravni lepoti, bogati kulturni dediščini in prijaznih ljudeh. Nahaja se med Vietnamom na vzhodu, Tajsko na zahodu, Kitajsko na severu, Mjanmarjem na severozahodu ter Kambodžo na jugu. Glavno mesto  Laosa je  Vientian.

Laos geografija

Večji del Laosa zavzemajo visoka gorovja, ki so del Annamske verige. Ta gorovja vključujejo nekatere od najvišjih vrhov v jugovzhodni Aziji. Območje reke Mekong igra ključno vlogo v laoškem življenju, saj predstavlja ne samo pomembno prometno pot, temveč tudi vir hrane in vode za prebivalce.

Laos živalstvo

Živalski svet v Laosu je izjemno raznolik, saj se nahaja v ekološko bogatem pasu. Na ozemlju Laosa živi več kot 800 vrst ptic, med njimi redke vrste, kot so ibisi in žličarji. V tropskih gozdovih najdemo opice, tigre, slone in nosoroge. Mekong je dom številnih vrst sladkovodnih rib, vključno s slavnim iravadijem.

Laos kultura

Budizem Theravada je vodilna vera Laosa. Številni templji in pagode po vsej državi pričajo o tej duhovni dediščini. Tradicionalna arhitektura, umetnost, glasba in ples so močno prepleteni z budističnimi verskimi obredi v Laosu. Kulinarika Laosa je znana po svoji pikantnosti in aromatičnosti ter vključuje jedi, kot so laapska solata, krompirjevi kolači in klejuči riž. Ljudje v Laosu so znani po svoji gostoljubnosti in preprostosti ter se ponosno identificirajo s svojo nacionalno identiteto.

Laos ponuja edinstveno mešanico naravne lepote, bogate kulturne dediščine in sproščenega življenjskega sloga, ki ga obiskovalci pogosto doživijo kot pristen in očarljiv del jugovzhodne Azije.

Laos in Hiša Potovanj

Potovanje po Laosu s Hišo Potovanj: program je v pripravi.