Samo ena je

UGANDA

Uganda

Uganda (kamor vas odpelje Hiša Potovanj) se nahaja v osrčju Afrike. Na vzhodu meji s Kenijo, na severu z Južnim Sudanom, na zahodu z Demokratično republiko Kongo, na jugu s Tanzanijo in na jugozahodu z Ruando. Dobršen del Ugande na jugu pokriva Viktorijino jezero, ki velja za drugo največje sladkovodno jezero (po površini) na svetu. V Ugandi najdemo tudi jezero Kyoga, ki se nahaja v centru države, in pa ta tudi druga velika jezera, kot sta jezera Albert in Edward ter malo manjše jezero George. Uganda skoraj v celoti leži v porečji reke Nil, eden od pritokov, Beli Nil, pa izvira prav iz Viktorijinega jezera.

Uganda živalstvo

Uganda velja za deželo z izjemno biodiverziteto, uvrščajo jo celo med deset najbolj biotsko raznovrstnih držav na svetu. V Ugandi se tako nahaja kar 60 zaščitenih območij, izmed kateri se 10 le-teh uvršča med narodne parke. Uganda pa je verjetno najbolj poznan po tem, da v nekaterih narodnih parkih domujejo gorske gorile – v Ugandi se nahaja skoraj  54 % vseh gorskih goril na svetu. Ne smemo pa pozabiti tudi na šimpanze, »golden monkeys«, povodne konje, številne vrste ptičev, ter posebnost »drevesne leve« (edino v Ugandi namreč levi plezajo na drevesa). Vse te živalske vrste lahko občudujete tudi na 12-dnevnem potovanju v Ugando, ki ga organiziramo v Hiši Potovanj.

Uganda prebivalstvo

Populacija Ugande znaša 46 milijonov, izmed katerih jih 8,5 milijonov prebiva v glavnem mestu Kampala. Poleg tega, v Ugandi živijo številne skupnosti in ljudstva, kot je npr. ljudstvo Batwa.  Uradni jezik v Ugandi sta angleščina in swahili. Kljub temu, v Ugandi številčno prevladuje jezik luganda. Sicer pa Uganda velja za večjezično, državo, saj v njen najdemo 43 živih jezikov.

Uganda in Hiša Potovanj

Hiša Potovanj vas odpelje na 12 dnevno potovanje v Ugando, osrčje afriške celine. Med potovanjem spoznavamo edinstveno naravo in kulturo te dežele. V Ugandi obiščemo več narodnih parkov, kjer najdemo mogočna jezera in številne rastlinske ter živalske vrste, med katerimi so tudi gorile ter šimpanzi, ki prebivajo v deževnih pragozdovih. V Ugandi spoznavamo tudi kulturo tamkajšnjih ljudstev in ostalih prebivalcev, ter se seznanimo z njihovimi načini življenja. Med potovanjem v Ugandi smo nastanjeni v različnih nastanitvah kot so hoteli, bungalovi  in tudi šotori. Na naši poti v Ugandi nas spremljajo izkušeni lokalni vodniki, poleg številnih obrokov pa ne gre pozabiti tudi na slastno tropsko sadje.

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI