Po vinski cesti Starih Rimljanov v Srbiji – 2

Koda: HP20MM13-SRB
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 22 Viminacium
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 04 Malča
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 24 Aleksandrović
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 23 Viminacium
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 15 Aleksandrović
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 14 Radovanović
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 10 Rajačke Pimnice
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 03 Malča
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 02 Malča
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 29 Vino
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 30 Niš Ćele Kula
 • Hisa Potovanj Srbija Vinska Pot Starih Rimljanov 29 Niš Trdnjava
 • Hisa Potovanj Srbija 07 Hrana Zajtrk
 • Hisa Potovanj Srbija 06 Hrana Gostoljubje
 • Hisa Potovanj Srbija 03 Hrana Jagnetina Sač

Opis

Srbija, Stari Rimljani in enološko-gurmanska pot!

Na našem 5 dnevnem popotovanju vas popeljem na spoznavanje malce drugačne Srbije.
Na odkrivanje zgodovine in vpliva rimskega cesarstva, ki je tako kot naše kraje zaznamoval tudi Srbijo. Na obisk odličnih, a nam nepoznanih vinarn,  pokušino vrhunskih vin in penin in na gurmanska doživetja bogate srbske kulinarike,  podprte s starogradsko glasbo in iskreno dobrodošlico.
Vmes pa si ogledamo še naravne lepote v manj znanem predelu Srbije.

Izkušnja, ki nas ne bo pustila ravnodušne in bo poudarila bogato zgodovino, versko in kulturno pestrost in raznolikost dežele s katero smo še do nedavnega tvorili skupno državo, in v kateri smo vedno dobrodošli.

Za vse, ki si želite spoznati Srbijo v malce drugačni luči in kjer si ustvarite nepozabne spomine.

Hiša Potovanj vas odpelje tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Novo Mesto / Brežice ( Krško )
DATUMI ODHODA __.__.20__
VELIKOST SKUPINE 20 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 10 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.
CENA od ___,00 eur/potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb ) – cena vključuje avtobusni prevoz in bivanje v hotelih 3*, 4* in/ali 5* ter v “rimskem vojaškem taboru”
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu v hotelih 3*, 4* in/ali 5* ter v “rimskem vojaškem taboru”
Spremljevalec s strani Hiše Potovanj
Lokalni vodniki
Privatni avtobusni / minubus transferji
4x Zajtrk
4x Večerja
2x Kosilo
1x Bogatejša zakuska
Premium Degustacija vin – Krnjevo
NEOMEJENA konzumacija pijače ob večerji – Niš – Vključuje: domače žganje (rakija), vodka, vinjak, plelinkovec, litrska vina, pivo, sokovi)
Degustacija vin – Malča
NEOMEJENA konzumacija vina, “rakije”, mineralne vode in kave ob večerji – Rajačke Pimnice
Degustacija vin – Topola
Parkirnine in Cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na ogledih (po programu)
Vstopnina – Viminacium
Strokovno vodenje – Viminacium
Strokovno vodenje – ogledi Niš
Strokovno vodenje – Felix Romuliana
Vstopnina – Kompleks Karađorđevićev
Strokovno vodenje – Kompleks Karađorđevićev
Hotelske in mestne takse
Organizacija potovanja
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu (npr. kosilo 4. dan, malica,…)
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu
Možni taxi transferji ( če je kakšna dodatna želja )
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki, ki niso vključeni v programu
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Osebno zavarovanje
Zavarovanje za primer odpovedi potovanja s strani potnika
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE: 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 4* in/ali 5* ter v “rimskem vojaškem taboru” // 1x bogatejša zakuska // 2x kosilo // 4x večerja // 3x ogled vinarn in/ali vinogradov z degustacijo vin // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih po programu // vsi avtobusni transferji // izleti in ogledi po programu // srbsko govoreči lokalni vodniki na destinaciji ( z možnostjo prevoda ) // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 4* in/ali 5* ter v “rimskem vojaškem taboru”

OBROKI: 4x zajtrk, 2x kosilo, 1x bogatejša zakuska in 4x večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 60,00 EUR/osebo

VIZA: Slovenski državljani za Srbijo ne potrebujejo vizuma.

COVID-19 opombe:Zaenkrat za potovanje v Srbijo ni omejitve ali posebnih navodil. Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridržuje pravico do odpovedi potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena ali zahtevana s strani slovenskih ali srbskih državnih organov ( strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja v Srbijo, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in srbskih državnih organov.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Odhod iz Ljubljane – VIMINACIUM

Odhod s privatnim avtobusom iz Ljubljane med 11:00 in 12:00 in vožnja s krajšimi postanki do Viminaciuma v Srbiji ( če bo potrebno, poberemo še potnike v Novem Mestu in Brežicah/Krškem), kamor predvidoma pridemo v večernih urah ( Viminacium, v katerem je naš zanimivi hotel, je arheološki park, v katerem se nahajajo arheološki ostanki rimskega tabora ).

Sledi prijava in namestitev po sobah, Vse sobe so urejene na starinski način v stilu vojaškega rimskega tabora in vse imajo svojo kopalnico. V sobah je na voljo brezplačen WiFi.
Večerja (vključeno v ceno ) in druženje ter nočitev.
*OBROKI: večerja

2

VIMINACIUM / KRNJEVO / NIŠ

Po zajtrku začnemo z raziskovanjem in ogledom Arheološkega parka Viminacium kjer si bomo med drugim ogledali: Severna glavna vrata Legionarskega tabora (Porta praetoria), Rimske kopeli, Rimski amfiteater, Mavzolej, kjer je najverjetneje pokopan rimski cesar Hostilian, park Mamut, Domvs Scientiarvm Viminacium ( Znanstveno-raziskovalni in turistični center), Obrtni center s pečmi za izdelavo keramike, … (vključeno v ceno )

Ko se dodobra spoznamo s starorimsko zgodovino se z našim privatnim avtobusom počasi odpravimo do naše prve enološko-gurmanske „postaje“ v vasi Krnjevo, kjer bomo spoznavali vrhunska in v naših koncih komajda poznana vina Vinarne Radovanović. Z vso prirojeno gostoljubnostjo nam bodo razkazali svojo vinarno, nam predstavili svoja vina in nas ob degustaciji njihovih 4x Premium vin postregli z bogatejšo zakusko ( vse vključeno v ceno ).

Dobro podkrepčani se nato z našim privatnim avtobusom odpravimo proti drugemu največjemu mestu v Srbiji – Nišu, kamor prispemo v večernih urah. Sledi prijava in namestitev v naš 4* ali 5* hotel in čas za osvežitev pred odhodom na večerjo ( vključeno v ceno ).
Na večerjo se odpravimo v eno znanih niških „kafan“ v samem centru mesta, kjer nas bo pričakala vrhunska hrana in pijača ( vključeno v ceno – glej rubriko “Vključeno v ceno” ), bogata vinska karta ( doplačilo ) in ansambel z živo „starogradsko muziko“.
Povratek v hotel in nočitev.
*OBROKI: zajtrk / bogatejša zakuska z degustacijo vin / večerja s pijačo (glej rubriko “Vključeno v ceno”)

3

NIŠ / MALČA / RAJAČKE PIMNICE / NEGOTIN

Polni vtisov prejšnjega večera, se po zajtrku odpravimo na raziskovanje in ogled Niša, rojstnega mesta velikega rimskega cesarja Konstantina Velikega. Ogledali si bomo arheološki dvorane, Ćele Kulo, Niško trdnjavo in središče mesta, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za nakup spominkov in kavo pred nadaljevanjem poti.

Po ogledu Niša in njegove bogate zgodovine, se počasi odpravimo proti našemu naslednjemu enološko-gurmanskemu cilju.
Naša prva postojanka bo v vasi Malča, kjer si bomo ogledali tamkajšnjo vinarno v kateri bomo imeli degustacijo najboljših malčanskih vin ( 3x kozarec vina in adekvatni siri – vključeno v ceno ) čemur bo sledilo še bogato srbsko kosilo ( vključeno v ceno ).

Polni vtisov in po kosilu, po slikoviti pokrajini nadaljujemo našo pot najprej proti Negotinu od koder se bomo po prijavi v hotel napotili proti etno vasici tik ob bolgarski meji imenovani Rajačke Pimnice – naši naslednji enološko-gurmanski postojanki, kamor prispemo v večernih urah in kjer bomo imeli tradicionalno srbsko večerjo z vini in domačo “rakijo” ( vključeno v ceno ).
Po večerji pa sledi povratek v hotel v Negotinu in nočitev
*OBROKI: zajtrk / kosilo z degustacijo vin / večerja z lokalnimi vini, rakijo in kavo

4

NEGOTIN / FELIX ROMULIANA / TOPOLA

Po zajtrku se odpravimo proti Felix Romuliani – ostankom enega najbolj zanimivih antičnih naselij odkritih v Srbiji iz časov Rimskega imperija, ki je bil večji in pomembnejši od Dioklecijanove palače v Splitu, kar  priča, da gre za zelo važno naselje in skoraj gotovo za rezidenco cesarja Galerija, in ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine.

Ko dodobra raziščemo in spoznamo Felix Romuliano, pa se odpravimo proti Topoli – nekdaj sedežu dinastije Karađorđević in kjer nas čaka naša nova enološko-gurmanska postojanka. Po prihodu v hotel sledi namestitev in prosti čas za počitek ali koriščenje njihovega wellnessa in savn (doplačilo).

Po počitku sledi obisk vinarne Stari Oplenac, kjer nam bodo postregli z degustacijo 3x njihovih vin (vključeno v ceno) ter večerja v hotelu (vključeno v ceno).
Nočitev.
*OBROKI: zajtrk / večerja in degustacija vin

5

TOPOLA / zapuščina Karađorđevićev – povratek domov

Po zajtrku se odpravimo na ogled muzejskih in kulturnih spomenikov Topole – zapuščine dinastije Karađorđević: mavzolej družine Karađorđevič, grad Karađorđevićev z zgodovinsko razstavo, Galerija v “Vinogradarjevi” hiši, hiša kralja Petra I z razstavo osebnih družinskih predmetov in Kraljevo vinarno.
Sledi povratek v hotel in kosilo – kaj drugega kot znameniti Karađorđev zrezek ( vključeno v ceno ).
Po kosilu pa se polni doživetih vtisov odpravimo na našo vožnjo proti domu, kamor prispemo v večernih urah.
*OBROKI: zajtrk / kosilo

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Po vinski cesti Starih Rimljanov v Srbiji – 2”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja