POTOVALNI NAMIG AFRIKA - ljudje, kulture, narava in živali. Kaj pa vas zanima? POTOVALNI NAMIG JUŽNA AFRIKA - Ko te razkošje pričaka sredi divjine POTOVALNI NAMIG AFRIKA - neizmerna raznovrstnost živalskega sveta POTOVALNI NAMIG AFRIKA - nasmeh odpira srca širom sveta POTOVALNI NAMIG JUŽNA AFRIKA - neverjetno primerna za družinska potovanja POTOVALNI NAMIG SAFARI - peš, z džipi in seveda... s fotoaparatom POTOVALNI NAMIG JUŽNA AFRIKA s HIŠO POTOVANJ - bi "luksuz" avanturo?
Spoznaj raznolikost, ki jo premore samo

AFRIKA

JUŽNA AFRIKA

Hisa Potovanj J Afrika Zivali 69 Zebra Objem

UGANDA

28 Hisa Potovanj Uganda Gorilla

ZELENORTSKI OTOKI (CABO VERDE)

Hisa Potovanj Cabo Verde Zelenortski Otoki 14

Afrika

Afrika (kamor vas odpeljeta tudi Mojca Mavec in Matjaž Intihar v sodelovanju z našo agencijo Hiša Potovanj), je druga največja in tudi druga najbolj poseljena celina na Zemlji – kot dom služi približno 1,4 milijarde ljudem.  Večina paleoantropologov se tudi strinja, da se je človeštvo začelo prav v Afriki, saj so tam odkrili do sedaj najstarejše ostanke Homo sapiensa. V Afriki so domovale tudi ene od najstarejših človeških civilizacij, in sicer Stari Egipt ter Kartagina. Kot posledica dolge in kompleksne zgodovine civilizacij, migracij in trgovanja, pa so se v Afriki tako razvile raznolike etnije, kulture in jeziki.

Afrika velja za celino z izjemno biotsko raznovrstnostjo. Tako v Afriki najdemo največje število velikih živali (nad 46 kg). Kljub temu, pa na Afriko, tudi kot posledica globalnega segrevanja in drugega človeškega delovanja, vplivajo različni okoljski problemi, kot so dezertifikacija, deforestizacija, pomanjkanje vode in onesnaženost.

Afrika geografija

Afrika je tudi edina celina, ki se razteza od severnega do južnega zmerno toplega pasu. Tako v severnem zmerno toplem pasu leži dobršni del zahodne Sahare, Alžirija, Libija, Egipt, severni del Mavretanije, Maroko, Ceuta in mesto Melilla (ki spadata pod Španijo) in Tunizija. V južni pas pa uvrščamo, južno Namibijo, južno Bocvano, večino Južne Afrike (poglej si safari, ki ga organizira Hiša Potovanj in odpelje Mojca Mavec) , Lesoto, Esvatini in južni del Mozambika ter Madagaskarja. Večinski del Afrike pa leži v tropskem pasu, med drugimi državami tudi Uganda (kamor vas tudi odpelje Hiša Potovanj), prav tako pa se večji del Afrike nahaja na severni polobli.

Afrika na severu meji s Sredozemskim morjem, na severovzhodu z Rdečim morjem, na jugovzhodu z Indijskim oceanom in na zahodu  z Atlantskim oceanom. Pod Afriko vključujemo tudi arhipelage oz. otočja, kot so npr. Zelenortski otoki (Cabo Verde / Cape Verde), kamor vas tudi pelje tudi Hiša Potovanj.

V Afriki se trenutno nahaja 54 neodvisnih držav, izmed katerih ima največjo površino Alžirija, najštevilčnejšo populacijo na Nigerija. Afriške nacije operirajo znotraj Afriške unije, ki ima svoj sedež v Addis Ababi, glavnem mestu Etiopije.

Afrika in Hiša Potovanj

Hiša Potovanj vas tako vabi, da z nami obiščete zibelko človeštva »Mamo Afriko«. Hiša Potovanj tako za vas organizira 5*safari v Južno Afriko, kjer se lahko odločite med tremi potovanji – s Hišo Potovanj, z Mojco Mavec ali pa z Matjažem Intiharjem.

Hiša Potovanj vas odpelje tudi v osrčje Afrike, Ugando, kjer v tropskem deževnem gozdu opazujemo gorile in šimpanze, ali pa na Divjo »All inclusive« otoško avanturo na Zelenortskih otokih (Cabo Verde / Cape Verde), ki so med drugim poznani tudi po mogočnem vulkanu Fogo. Tako vam poleg glavnih atrakcij na dotičnih destinacijah, naši izkušeni spremljevalci  ter lokalni vodiki razkažejo tudi skrite kotičke in zanimivosti narave, kulture in živalskega sveta.

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI

Južna Afrika