Samo ena je

JUŽNA AMERIKA

PERU

Hisa Potovanj Peru 20

BOLIVIJA (V PRIPRAVI)

Hisa Potovanj Peru 20

ARGENTINA (V PRIPRAVI)

Hisa Potovanj Peru 20

BRAZILIJA (V PRIPRAVI)

Hisa Potovanj Peru 20
Utrinki iz

POTOVANJA po JUŽNI AMERIKI

Južna Amerika splošno

Južna Amerika je celina, ki se nahaja v zahodni hemisferi, večinoma južno od ekvatorja. Obsega 12 držav in dve odvisni ozemlji ter pokriva približno 17,84 milijona kvadratnih kilometrov, kar jo uvršča na četrto mesto med celinami po velikosti. Južno Ameriko omejujejo Tihi ocean na zahodu, Atlantski ocean na vzhodu in Karibsko morje na severu.

Južna Amerika geografija

Južne Amerike je izjemno raznolika. Celina se ponaša z Andi, najdaljšim gorovjem na svetu, ki se razteza vzdolž zahodne obale od Venezuele do Čila. Amazonka, najdaljša reka na svetu po količini vode, teče skozi največji tropski deževni gozd, Amazonski pragozd, ki pokriva večji del severnega dela celine. Poleg tega Južna Amerika vključuje tudi Atacamo, eno najbolj suhih puščav na svetu, ter Pantanal, največje močvirje na svetu.

Južna Amerika živalstvo

Južne Amerike je prav tako izjemno bogato in raznoliko. V amazonskem deževnem gozdu najdemo na tisoče vrst ptic, sesalcev, plazilcev in žuželk, vključno s slavnim jaguarjem, lenivcem, anakondo in številnimi vrstami opic. Andi so dom za andske kondorje, lame, alpake in vikunje, medtem ko Pantanal ponuja dom številnim vrstam, kot so kapibare, kajmani in različne vrste rib.

Južna Amerika kultura

Južna Amerika je mešanica avtohtonih tradicij in vplivov evropskih kolonizatorjev, predvsem Špancev in Portugalcev. Vsaka država ima svojo edinstveno kulturno dediščino. Na primer, Brazilija je znana po svojem karnevalu in sambi, Argentina po tangu in nogometu, Peru po inkovski zgodovini in Machu Picchuju, Kolumbija pa po svoji glasbi, kot sta cumbia in vallenato. Španski in portugalski jezik sta prevladujoča, vendar so ohranjeni tudi številni avtohtoni jeziki, kot so kečua, ajmara in guarani.

Južna Amerika je celina z bogato zgodovino, kulturno raznolikostjo in naravnimi lepotami, ki še vedno ohranja številne svoje tradicionalne običaje, hkrati pa sprejema sodobne vplive.

Južna Amerika in Hiša Potovanj

Pri Hiši Potovanj trenutno izvajamo sledeča potovanja po Južni Ameriki: Peru – Skrivnosti Inkov – 15 dni in Peru – Za treking navdušence – 20 dni.