Samo ena je

SEVERNA AMERIKA

ODPOTUJ
z MOJCO MAVEC
ODHOD 2025
NABIRAMO PRIJAVE

Odpotuj z Mojco Mavec – Po JZ Narodnih Parkih ZDA

Destinacija: Dolžina potovanja: 14 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Skupine: Spremstvo Mojce Mavec, vodnik Hiše Potovanj in lokalni vodniki
Prevoz: Skupine: letalo, privatni avtobus / minibus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: Skupine: dobri turistični hoteli in “lodgi” 3+* in 4*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Koloradska planota in Narodni parki jugozahoda ZDA v vsej njihovi magičnosti in lepoti.
Izkusite izkušnjo jugozahodnih Narodnih Parkov ZDA z Mojco Mavec in Hišo potovanj.

ODPOTUJ
z MOJCO MAVEC

Odpotuj z Mojco Mavec – Po pacifiški obali ZDA

Destinacija: Dolžina potovanja: 15 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Skupine: Spremstvo Mojce Mavec in vodnik Hiše potovanj
Prevoz: Skupine: letalo, privatni avtobus / minibus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: Skupine: dobri turistični hoteli in “lodgi” 3+* in 4*

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Pacifiška obala ZDA z Narodnimi Parki in mesti Kalifornije, Washingtona in Oregona v vsej njihovi magičnosti in prikritimi skrivnostmi.
Izkusite izkušnjo Pacifiške obale ZDA z Mojco Mavec in Hišo potovanj.

Utrinki iz

POTOVANJA po SEVERNI AMERIKI

ZDA Splošno

Združene države Amerike (ZDA) predstavljajo eno najvplivnejših držav na svetu, znano po svoji ekonomski moči, kulturni raznolikosti in izjemni naravni lepoti. Zavzemajo ogromno ozemlje v Severni Ameriki, ki obsega več kot 9,8 milijona kvadratnih kilometrov in vključuje raznoliko pokrajino, bogato z naravnimi čudesi, od gorskih verig in puščav, do obalnih ravnin in tropskih otokov. Ogromna država ZDA se razprostira čez severno Ameriko, obdaja jo Atlantski ocean na vzhodu, Pacifik na zahodu ter meji na Kanado na severu in Mehiko na jugu.

ZDA Geografija

ZDA imajo izjemno raznoliko geografijo, ki vključuje več gorskih verig, kot so Skalno gorovje na zahodu, Aplachi na vzhodu ZDA, ter gorovje Sierra Nevada v Kaliforniji. Poleg tega država obsega številna pomembna območja, kot so Velika jezera na severu, reka Mississippi in delte na jugu ter obalna območja Atlantskega in Tihomorskega oceana. ZDA imajo tudi več nacionalnih parkov, ki vključujejo ikonične naravne znamenitosti, kot sta Grand Canyon in Yellowstone.

ZDA Živalstvo

ZDA gostijo bogato in raznoliko živalsko populacijo, ki se razteza od divjih živali v gozdovih in gorah do morskega življenja ob obalah. V državi najdemo različne vrste sesalcev, kot so medvedi, volkovi, jeleni in bizoni, ki živijo v naravnih habitatih po vsej državi. Na obalnih območjih pa lahko opazujemo kite, tjulnje, delfine in različne vrste morskih ptic. ZDA so prav tako dom številnim ogroženim živalskim vrstam, zato je pomembno da se zaščiti in ohranja njihov habitat.

ZDA Kultura

Kulturna krajina ZDA je bogata in raznolika, odraža se v raznolikosti prebivalstva, jezikov, religij, umetnosti, kulinarike in praznovanj. Država je močno zaznamovana s priseljenci iz vsega sveta, kar je prispevalo k nastanku mešane družbe. Ameriška kultura vključuje različne skupnosti, kot so afriško-ameriška, latinsko-ameriška, azijsko-ameriška, evropsko-ameriška in ameriške staroselce, vsaka prispeva svoje edinstvene običaje, jezik, hrano in umetnost. ZDA so tudi znane po svoji filmski in glasbeni industriji, ki sta prispevali k oblikovanju svetovne popularne kulture.

Združene države Amerike so dežela izjemne naravne lepote, bogate zgodovine in raznolike kulture, zato je ena najbolj priljubljenih destinacij za obiskovalce iz vsega sveta. Od dramatičnih pokrajin do živahnih mestnih središč, ZDA ponujajo neskončne možnosti za raziskovanje, doživljanje in uživanje v vseh svojih bogastvih.

ZDA in Hiša Potovanj

Pri Hiši Potovanj organiziramo več skupinskih in individualnih potovanj v ZDA: Odpotuj z Mojco Mavec – Po pacifiški obali ZDA, Odpotuj z Mojco Mavec – Po JZ Narodnih parkih ZDA, Vzhod ZDA in Kanada, Narodni parki in ZDA.