Samo ena je

JAPONSKA

ODPOTUJ
s CHORCHYPOM
PROGRAM V PRIPRAVI
ODHOD 2024

Japonska – s Chorchypom “Po poteh Samurajev”

Za vas pripravljamo program potovanja na katerem se bomo s Corchyp-om potepali “PO POTEH SAMURAJEV” na Japonskem.
Odpotujte s Chorchyp-om in Hišo Potovanj na Japonsko, v deželo prijaznih ljudi, odlične hrane, prelepe pokrajine ultramodernih mest in starodavne zgodovine Samurajev.

Vabljeni kmalu nazaj!

Japonska – Programi v pripravi

Za vas pripravljamo programe potovanj po Japonski.
Odpotujte z nami na Japonsko deželo prijaznih ljudi, odlične hrane, prelepe pokrajine ultramodernih mest in starodavne zgodovine na način Hiše Potovanj.

Vabljeni kmalu nazaj!

Utrinki iz

INDIJSKIH POTOVANJ

Japonska splošno

Japonska je otoška država v vzhodni Aziji, znana po svoji bogati zgodovini, tehnološkem napredku in edinstveni kulturi. Z več kot 125 milijoni prebivalcev je ena najgosteje poseljenih držav na svetu. Japonska je parlamentarna ustavna monarhija, kjer cesar simbolično predstavlja enotnost naroda, medtem ko izvršilno oblast izvaja vlada. Tokio, glavno mesto, je ena največjih metropolitanskih območij na svetu, ki združuje sodobno arhitekturo z zgodovinskimi templji in svetišči. Japonska ekonomija je tretja največja na svetu, znana po svojih močnih avtomobilskih, elektronskih in robotskih industrijah.

Japonska geografija

Geografija Japonske je izjemno raznolika. Država obsega štiri glavne otoke: Honšu, Hokaido, Kjušu in Šikoku, ter okoli 6.800 manjših otokov. Japonsko morje ločuje Japonsko od azijske celine, medtem ko Tihi ocean obkroža njeno vzhodno obalo. Velik del Japonske je gorat, z najvišjo točko na gori Mount Fuji, ki je ikonični vulkan in svetovno znan simbol države. Podnebje variira od zmernega do subtropskega, z izrazitimi štirimi letnimi časi, kar ustvarja edinstvene pokrajine, ki so še posebej očarljive med cvetenjem češnjevih dreves spomladi in jesenskim obarvanjem listov.

Japonska živalstvo

Japonska je dom bogatega živalstva in rastlinstva. Narodni parki in zaščitena območja pokrivajo velik del države, kar omogoča ohranitev številnih endemičnih vrst. Japonski makak, znan kot snežna opica, je ena najbolj znanih živali in živi v severnih predelih države. V japonskih vodah lahko najdemo različne vrste kitov in delfinov. Poleg tega, je Japonska znana po svojem morskem življenju, z bogatimi koralnimi grebeni in raznovrstnimi ribami, kar je tudi ključnega pomena za japonsko kulinariko. V gozdovih rastejo starodavna drevesa, kot je japonski cedrovec, medtem ko so bambusovi gozdovi še en prepoznavni del naravne krajine.

Japonska kultura

Kultura Japonske je edinstvena in prežeta s tradicijo, vendar hkrati globoko vpeta v sodobnost. Tradicionalne umetnosti, kot so čajna ceremonija, ikebana (aranžiranje cvetja) in kabuki gledališče, ostajajo pomemben del japonske identitete. Japonska kuhinja, ki vključuje jedi, kot so sushi, sashimi in ramen, je priljubljena po vsem svetu in cenjena zaradi svoje preprostosti in poudarka na svežih sestavinah. Poleg tega, Japonska igra pomembno vlogo v globalni pop kulturi, zlasti prek manga stripov, anime risank in video iger, ki so pridobili množično priljubljenost med mladimi po vsem svetu. Kljub hitremu tehnološkemu napredku, Japonska ohranja globoko spoštovanje do svojih zgodovinskih korenin in naravnih lepot.

Japonska in Hiša Potovanj

Hiša Potovanj vas na Japonsko popeljemo na sledečih potovanjih: Japonska – s Chorchypom “Po poteh Samurajev” in Japonska – Programi v pripravi.