Samo eden je

ZIMBABVE

ODPOTUJ
s HIŠO POTOVANJ
NOVO!
ZAGOTOVLJENI
TEDENSKI ODHODI

Velika Afriška Avantura z Viktorijinimi Slapovi – Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve – TEDENSKI ODHODI

Destinacija: Južna Afrika, Namibija, Bocvana, ZimbabveDolžina potovanja: 27 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Lokalni vodniki – angleško vodenje
Prevoz: Avanturistični avtobus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: kampi in lodgi

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Izkusite izkušnjo Južne Afrike, Namibije, Bocvane in Zimbabveja s Hišo potovanj.

ODPOTUJ
s HIŠO POTOVANJ
NOVO!
ZAGOTOVLJENI
TEDENSKI ODHODI

Afriška Avantura z Viktorijinimi Slapovi – Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve – TEDENSKI ODHODI

Destinacija: Južna Afrika, Namibija, Bocvana, ZimbabveDolžina potovanja: 23 dni
Tip potovanja: Klasično skupinsko potovanje
Vodenje: Lokalni vodniki – angleško vodenje
Prevoz: Avanturistični avtobus / enoprostorec ( odvisno od velikosti skupine )
Nastanitev: kampi in lodgi

Ena najbolj popularnih tur v v našem programu.
Izkusite izkušnjo Južne Afrike, Namibije, Bocvane in Zimbabveja s Hišo potovanj.

Zimbabve

Zimbabve splošno

Zimbabve (kamor vas popelje Hiša Potovanj) je notranja država v južni Afriki, znana po svoji bogati zgodovini, raznoliki geografiji in kulturni dediščini. Glavno mesto Zimbabveja je Harare, ki je tudi največje mesto v državi. Zimbabve ima približno 14 milijonov prebivalcev in meji na Zambijo na severu, Mozambik na vzhodu, Južno Afriko na jugu in Bocvano na zahodu.

Zimbabve geografija

Zimbabve ima raznoliko geografijo, ki vključuje planote, gore, reke in savane. Ena najpomembnejših geografskih značilnosti Zimbabveja je rečni sistem, ki vključuje reko Zambezi na severu in reko Limpopo na jugu. Na reki Zambezi se nahajajo znameniti Viktorijini slapovi, eden največjih in najbolj spektakularnih slapov na svetu, ki so tudi ena glavnih turističnih atrakcij države. Država Zimbabwe ima tudi več nacionalnih parkov in rezervatov, kot so Nacionalni park Hwange, ki je znan po velikih čredah slonov, in Matobo, ki je znan po svojih granitnih skalnih formacijah in zgodovinskih kamnitih poslikavah.

Zimbabve živalstvo

Zimbabve je dom številnim vrstam divjih živali, ki jih lahko opazujemo v naravnih parkih in rezervatih. Poleg slonov, ki so zelo pogosti, v parkih živijo tudi levi, leopardi, nosorogi in bivoli, kar Zimbabve uvršča med destinacije z “velikimi pet” afriškimi živalmi. Nacionalni park Hwange, največji park v Zimbabveju, je še posebej znan po svoji raznoliki favni in je dom več kot 100 vrstam sesalcev in 400 vrstam ptic. Poleg “velikih pet”, v Zimbabveju živijo tudi številne druge vrste, kot so antilope, zebre, hijene in divji psi.

Zimbabve kultura

Zimbabve je dom več etničnih skupin, med katerimi sta najpomembnejši Shona in Ndebele. Shona so znani po svoji bogati kulturni dediščini, ki vključuje glasbo, ples in umetnost. Tradicionalni glasbeni instrumenti, kot so mbira (palčni klavir) in marimba (ksilofon), igrajo pomembno vlogo v njihovih obredih in praznovanjih. Shona so tudi znani po svojih kamnitih kipih, ki so postali simbol zimbabvejske umetnosti. Ndebele kultura je znana po svojih barvitih oblačilih in zapletenih vzorcih, ki krasijo njihove domove.
Zimbabve je znana tudi po bogati literarni in umetniški sceni. Pisatelji, kot so Tsitsi Dangarembga, Chenjerai Hove in Dambudzo Marechera, so pridobili mednarodna priznanja za svoja dela, ki obravnavajo družbena in politična vprašanja v državi. Umetnost in obrti, vključno s tkanjem, lončarstvom in izdelavo nakita, so prav tako pomemben del kulturnega življenja v Zimbabveju.
Zimbabve je tako država z bogato naravno in kulturno dediščino, ki ponuja edinstvene izkušnje in vpogled v afriško zgodovino, umetnost in naravo.

Zimbabve in Hiša Potovanj

Pri Hiši Potovanj vas v Zimbabve popeljemo na sledečih potovanjih: Afriška Avantura z Viktorijinimi Slapovi – Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve – TEDENSKI ODHODI in Velika Afriška Avantura z Viktorijinimi Slapovi – Južna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve – TEDENSKI ODHODI.

 

Utrinki s

POTOVANJ PO AFRIKI