Pravilnik o zasebnosti podjetja Hiša potovanj d.o.o.

Naša prednostna naloga je zagotavljanje varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Prosim, preberite to politiko ter se seznanite z našimi aktivnostmi za zaščito zasebnosti. Z obiskom naših spletnih strani soglašate z navedenimi aktivnostmi.

Splošno

Razvili smo pravilnik o zasebnosti za obveščanje o podatkih, ki vas lahko identificirajo kot posameznika (nadalje “osebni podatki”) in jih lahko pridobimo od vas, za kaj se bodo ti podatki uporabljali, s kom bodo deljeni ter o varnostnih postopkih, ki smo jih implementirali za zaščito vaše zasebnosti. To vključuje podatke, ki so lahko povezani z določenim posameznikom, kot na primer ime, naslov, telefonska številka ali e-poštni naslov, pri nas opravljene transakcije in podatki o kreditni kartici.

Z naše strani zbrane podatke nadzoruje Hiša potovanj d.o.o. (pod blagovnima znamkama hisapotovanj.si in indoeuropeantravels.com, nadalje ‘mi’ in ‘naša’) s sedežem: Preserje VII/12, 1235 Radomlje, Slovenija.

A.   Osebni podatki, ki jih zbiramo, ter način zbiranja le teh

Kljub temu, da v določenih primerih potrebujemo vaše osebne podatke, na primer pri ustvarjanju računa pri nas ali pri nakupu produktov in storitev (o katerih ste sprotno in jasno obveščeni), lahko mnogo strani na naši spletni strani uporabljate brez zagotavljanja osebnih podatkov.

Osebne podatke lahko zbiramo v sledečih primerih:

 • Kadar registrirate uporabniški račun: Pri registraciji računa na naši spletni strani nam posredujete vaše uporabniško ime, geslo in e-poštni naslov. Drugi podatki, ki jih posredujete v povezavi z vašim računom, kot so ime, kontaktne telefonske številke, zakonski stan in drugi osebni opisi bodo prav tako shranjeni in bomo z njimi upravljali v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.
 • Pri nakupu produktov in/ali storitev: Pri oddaji naročila na naši spletni strani ali s pomočjo drugih kanalov nam posredujete vaše ime, datum rojstva, podatke kreditne kartice, vključno s številko kartice, vrsto kartice, nazivom imetnika kartice, datumom veljavnosti, naslovom za izdajo računa in naslovom za dostavo.
 • Kadar se registrirate za prejem novic in drugih marketinških vsebin ali posodobite vaše nastavitve v središču za nastavitve: Posredujete nam vaš e-poštni naslov, ime in druge relevantne podatke, ki nam omogočijo prilagoditev neposredne komunikacije, ki se ne navezuje na transakcije.
 • Kadar sodelujete pri natečajih, vprašalnikih in raziskavah: Ko izpolnite vprašalnik, raziskavo ali natečaj nam posredujete vaše osebne podatke, vključno z imenom, naslovom, e-poštnim naslovom in drugimi zahtevanimi podatki.
 • Kadar stopite v stik z osebjem naše službe za podporo: Kadar stopite v stik z osebjem naše službe za podporo nam posredujete osebne podatke, kot so ime, e-poštni naslov ipd. Vaše pogovore s službo za podporo lahko snemamo.
 • Z uporabo implicitnega zbiranja podatkov pri obisku naše spletne strani: Ob podatkih, ki jih posredujete prostovoljno, se določeni podatki zbirajo samodejno pri obisku naše spletne strani s sledilnimi tehnologijami, ki jih občasno uporabljamo, kot na primer piškotki. Le-ti pri obisku naše spletne strani zbirajo tehnične podatke vašega računalnika, kot so IP naslov, vaš operacijski sistem in platforma, vrsta in verzija brskalnika ter spletne strani za napotitev, kot tudi vaše nastavitve pri nakupovanju, iskanju produktov in druge aktivnosti na strani. V kolikor uporabljate brezžični dostop in dostopate do spleta z mobilnim telefonom ali drugo napravo stopite v stik z vašim ponudnikom storitev ter preverite, če pri uporabi zbirajo vaše osebne podatke.
 • Kadar na našo spletno stran posredujete določene vsebine, na primer ocene strank.
 • Od tretjih oseb, na primer agencije za preverjanje kreditnega stanja: O vas lahko prejmemo podatke od drugih virov, na primer s strani agencije za preverjanje kreditnega stanja za preprečevanje prevar ali vaš naslov in podatke za dostavo, s strani tretjih oseb za namene popravkov evidenc.

B. Politika piškotkov

V skladu z direktivo EU 2009/136/CE vas obveščamo, da naša spletna stran uporablja “piškotke” za ugotavljanje načina dostopa na našo spletno stran ter za spremljanje splošnih vzorcev uporabe strani s strani uporabnikov. Piškotki so sporočila, ki jih strežnik posreduje vašemu brskalniku ob obisku spletnih strani. Vaš brskalnik shrani vsako sporočilo v majhno datoteko, kar nam omogoča pridobivanje podatkov o vašem zadnjem obisku naše strani. Ti podatki se zbirajo ter analizirajo skupaj za izboljšanje delovanja, vsebine, videza in zmogljivosti naše spletne strani.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejema uporabo piškotkov, vendar lahko zmeraj preprečite sprejemanje piškotkov s spremembo nastavitev računalnika na zavračanje piškotkov ali odobritev posameznega piškotka, vendar boste s tem omejili obseg možnosti, ki so vam na voljo na spletni strani.

Natančneje, uporabljamo sledeče piškotke:

a)      Analitični piškotki – Omogočajo nam pregled nad brskanjem po spletni strani ter spremljanje vsebin, ki so si jih uporabniki ogledali ter jih zanimajo. To nam pomaga pri izboljšanju naše storitve in zagotavljanju vsebin, ki jih naši uporabniki iščejo ter jih zanimajo.

b)      Piškotki družabnih omrežij – So nujni za zagotavljanje delovanja vtičnikov družbenih omrežij na strani (Facebook, Google in Twitter). Tovrstni piškotki se uporabljajo na domenah: “facebook.com”, “google.com” in “twitter.com”.

c)       Povezani piškotki – Nam omogočajo sledenje obiskov iz drugih spletnih strani s katerimi imamo sklenjen dogovor o povezovanju. Tovrstni piškotki se uporabljajo na domenah “mixmarket.com”, “zanox.com”, “linkwise.com” in “optivo.com”.

d)      Piškotki za spremljanje navad ter oglaševanje- Le-ti zbirajo podatke o vaših nastavitvah in izbirah na tej spletni strani. Uporabljajo jih oglaševalske mreže za prikazovanje prilagojenih oglasov na drugih spletnih straneh.

e)      Tehnični piškotki – Ti so potrebni izključno za delovanje spletne strani.

f)       Funkcionalni piškotki – Ti so nujno potrebni za zagotavljanje storitev zahtevanih s strani uporabnikov na tej spletnih strani. Tovrstni piškotki se uporabljajo na straneh: »hisapotovanj.si« in »indoeuropeantravels.com«.

g)      New Relic – Analitiko New Relic uporabljamo za spremljanje zmogljivosti naše spletne strani, podrejenih sistemov in zasnove. S temi podatki lahko uvajamo spremembe na strani za bolj učinkovito delovanje.

1. Google Analytics

Naša spletna stran uporablja Google Analytics, analitično spletno storitev, ki jo zagotavlja Google, Inc.(“Google”). Google Analytics uporablja “piškotke”, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Podatki, ki so pridobljeni s piškotki spremljajo vašo uporabo spletne strani (vključno z IP naslovom) in so poslani strežniku Google v ZDA, kjer so tudi shranjeni. Google bo uporabil te podatke za oceno vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih na spletnih strani za upravljavca spletne strani in za namene ostalih storitev povezanih z uporabo spletne strani in spleta. Google lahko prav tako posreduje podatke tretjim osebam, v kolikor je to zahtevano po zakonu ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Google. Google ne bo povezal vašega IP naslova z drugimi podatki, ki jih poseduje Google.

Z izbiro ustreznih nastavitev v vašem brskalniku lahko onemogočite Google Analytics, vendar upoštevajte, da določenih možnosti na spletni strani ne bo mogoče uporabljati.

Z uporabo te spletne strani soglašate z obdelavo vaših podatkov, ki jih je zbral Google na zgoraj opisan ter predhodno opredeljen način. V kolikor ne želite, da Google prejema podatke vašega brskalnika ob odpiranju spletne strani, obiščite to povezavo za izklop rešitev Google Analytics.

2. Vtičniki za družbena omrežja

Facebook

Naša spletna stran uporablja vtičnike družbenih omrežij (“vtičniki”) s strani družbenega omrežja facebook.com, ki ga upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”). Vtičnike lahko prepoznate na podlagi enega od logotipov Facebook (beli “f” na modri podlagi ali ikona “palec gor”), ali na podlagi napisa “Facebook social plug-in”. Seznam vtičnikov za družbena omrežja Facebook “social plug-ins” ter njihovo obliko lahko najdete tukaj. V kolikor dostopate do spletne strani s tovrstnim vtičnikom, bo vaš brskalnik vzpostavil povezavo s strežnikom Facebook-a ter vam naložil grafični prikaz vtičnika. Med tem postopkom strežnik Facebook-a prejema podatke o vašem obisku spletne strani, prisotnosti na spletu kot tudi druge podatke, kot je na primer vaš IP naslov.

Ko boste naložili vtičnik, bo Facebook samodejno oddajal vsebino takrat vidnega vtičnika neposredno v vaš brskalnik in ga integriral neposredno v našo spletno stran. Zaradi tega nimamo vpliva na količino podatkov, ki jih lahko Facebook zbira s temi vtičniki. Informacije o konkretni zadevi so dostopne v pravilniku za zaščito podatkov Facebook. V kolikor ste prijavljeni v vaš Facebook račun med ogledom te strani, lahko poveže vaš obisk strani z vašim Facebook računom. V kolikor uporabite vtičnik, na primer s pritiskom gumba ‘Like’ ali pri oddaji komentarja so podatki, ki jih vnesete, posredovani neposredno na Facebook ter tam tudi shranjeni. V kolikor nimate Facebook računa, lahko Facebook kljub temu identificira ter shrani vaš IP naslov, če pritisnite na znak Facebook.

Za več informacij o razlogih ter obsegu zbiranja podatkov s strani Facebook-a, obdelavi podatkov ter uporabi, vaših pravicah, ter nastavitvah, ki omogočajo zaščito vaše zasebnosti, prosim preverite pravilnik o uporabi podatkov Facebook.

V kolikor imate Facebook račun in ne želite, da Facebook zbira podatke o vas na naši spletni strani ter jih poveže s shranjenimi uporabniškimi podatki na Facebook-u, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz vašega Facebook računa. Prav tako je omogočeno blokiranje vtičnikov za družbena omrežja z dodatki brskalnika.

Google+

Naša spletna stran uporablja vtičnik za družbena omrežja (“Google vtičniki”) družbenega omrežja Google Plus, ki ga upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA. “Google vtičnik” lahko identificirate na podlagi ikone z napisom “+1”.

Kadar odprete spletno stran hisapotovanj.si ali indoeuropeantravels.com, ki vsebuje tovrsten vtičnik Google, bo vaš brskalnik vzpostavil neposredno povezavo do strežnikov Google. Vsebino simbola “+1” bo Google posredoval neposredno vašemu brskalniku in integriral na spletno stran.

Google navaja, da ne zbira osebnih podatkov brez pritiska simbola “+1”. Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo le pri osebah, ki so prijavljene v Google+. Več informacij lahko najdete na  https://developers.google.com/+/web/buttons-policy.

Hiša potovanj d.o.o. nima vpliva na zbiranje in obdelavo podatkov za katere je odgovoren izključno Google.

C. Kako bomo podatke uporabljali ter s kom jih bomo delili

1. Kako uporabljamo vaše podatke?

V kolikor ste nam dali soglasje, bomo uporabili vaše podatke za sledeče splošne namene:

·        Pri registraciji uporabniškega računa na hisapotovanj.si ali indoeuropeantravels.com: Podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, kot član naše spletne strani bomo uporabili za namene vzpostavitve in vzdrževanja vašega računa.

·       Za izpolnitev naročil: Kadar podate naročilo za produkt ali storitev na naši spletni strani ali s pomočjo drugih distribucijskih kanalov, bomo vaše podatke uporabili za obdelavo zahtevane transakcije, izpolnitev vašega naročila ter zagotovitev pričakovanih produktov in storitev.

·       Za odgovor na vaša povpraševanja: Za namene vašega povpraševanja lahko stopi v stik z vami član naše službe za storitve strank preko e-pošte, po telefonu ali na drug komunikacijski način. Prav tako lahko uporabimo vaše kontaktne podatke za pošiljanje dodatnih informacij o rezervaciji (na primer spremembe pri rezerviranem potovanju ali neizogibne dogodke, ki vplivajo na vaše potovanje, za pomoč pri urejanju alternativnih načinov potovanja). Z vami lahko stopimo v stik po e-pošti, telefonu ali na drug komunikacijski način v primeru odgovora na vaše predloge, za oceno ter razglasitev rezultatov raziskav, natečajev in drugih tekmovanj pri katerih ste sodelovali. Za zagotavljanje kakovosti ter za namene usposabljanja posnamemo večino telefonskih pogovor z našimi strankami. Nekateri podatki, vključno s prejetimi e-poštnimi sporočili strank, se lahko uporabijo kot priporočilo, vendar osebnih podatkov kot so e-poštni naslov ali kontaktni podatki, ne bomo nikoli javno objavili.

·       Za izboljšanje vaše izkušnje na spletni strani in zagotavljanje informacij o produktih in storitvah, posebnih ponudbah in promocijah: Podatke zbrane s pomočjo stalnega piškotka (poglejte zgornji pravilnik o piškotkih) v povezavi z drugimi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, nam z oceno vsebin ter prometa na strani omogočijo, da naredimo našo spletno stran bolj učinkovito. Te podatke uporabljamo zato, da vam omogočimo bolj osebno izkušnjo pri ogledu spletne strani, boljšo navigacijo po strani in za prikaz produktov ter storitev, ki bi vas lahko zanimale. Ob registraciji vašega računa ali oddaji naročila na naši spletni strani ali s pomočjo drugega distribucijskega kanala lahko uporabimo vaše osebne podatke za namene obveščanja o posebnih ponudbah, promocijah in drugih informacijah ter za pošiljanje naših novic, ki bi vas lahko zanimale, v kolikor ste soglašali s prejemom promocijskih sporočil. Vaše nastavitve lahko kadarkoli spremenite ter se odjavite od prejemanja tovrstnih sporočil z obiskom našega središča za nastavitve, v kolikor je na voljo v vaši regiji, s pomočjo kontaktov na koncu tega pravilnika ali z uporabo povezave za odjavo na dnu e-poštnih sporočil, ki jih prejmete z naše strani.

·       Za interne operacije ter analize: Prav tako lahko uporabimo vaše osebne podatke za interno administracijo, analizo ter za namene zagotavljanja kakovosti, vključno s preprečevanjem zlorab. Vaše osebne podatke uporabljamo kot pomoč pri preprečevanju zlorab. Poleg obdelave, potrditve ter izpolnitve potovalnih ali drugih storitev, ki jih zahtevate, lahko uporabimo določene podatke za administrativne in analitične namene kot so upravljanje informacijskega sistema, računovodstvo, fakturiranje ter revizija. Prav tako lahko uporabimo osebne podatke za zagotavljanje drugih storitev, kot so pošiljanje e-poštnih obvestil o statusu vašega potovanja ali za informiranje o posebnih promocijah, raziskavah, natečajih, nagradnih igrah, posebnih letih, informacijah o potovanju ali drugih možnostih potovanja z naše strani ali s strani naših oglaševalskih partnerjev.

2. S kom delimo vaše podatke in zakaj?

Kadar nam pri uporabi naše spletne strani posredujete vaše osebne podatke, le-te uporabimo za dokončanje vašega naročila (npr. dokončanje letalskih ali drugih rezervacij), izpolnjevanje zahtev strank ter za zagotavljanje promocijskih ali relevantnih informacij o potovanju po e-pošti. Teh podatkov ne delimo z drugimi osebami razen v primerih, ko je to potrebno za dokončanje naročila ali izvedbo vašega potovanja. Med druge osebe spadajo tudi ustrezni letalski prevozniki in drugi ponudniki potovanj, ponudniki storitev za kreditne kartice, sistemi za rezervacijo pri letalskih prevoznikih ter drugi globalni distribucijski sistemi.

Ti ponudniki storitev bodo razkrili informacije o profilu potnika letalskemu prevozniku, ponudnikom križarjenj ter drugim ponudnikom potovanj, katerih produkte ste naročili. Kljub temu, da se za zagotavljanje skladnosti s tem pravilnikom o zasebnosti ter ustrezno zakonodajo, trudimo izbirati le ugledne ponudnike ter si prizadevamo za vnos pogodbenih omejitev tretjim osebam, ki prejemajo vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti, da ti ponudniki ne uporabljajo ali razkrivajo vaših podatkov brez vašega soglasja. Zato vam priporočamo, da preverite prakse varovanja osebnih podatkov ponudnikov potovanj, katerih produkte ste kupili na naši spletni strani. Dodatno lahko ti ponudniki potovanj stopijo v stik z vami, v kolikor potrebujejo dodatne podatke o vaši potrjeni rezervaciji.

Čeprav niso zbrani nobeni osebni podatki, nadzorujemo gibanje uporabnikov na naši spletni strani za boljše razumevanje in izboljšanje storitev za naše stranke. Skrbno izbranim tretjim osebam in ponudnikom lahko posredujemo anonimne statistične podatke v kolikor je to potrebno za poslovno administracijo, posredovanje strank, marketing in za zagotavljanje delovanja, analitike in kakovosti ter, samo v povezavi z anonimnimi podatki za marketinško pomoč (na primer za raziskovanje potrošniških trendov) ali za druge namene, ki so opisani spodaj. Samo z vašim jasnim soglasjem bomo delili vaše osebne podatke v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. V primeru, da ima tretja oseba dostop do vaših podatkov za zagotavljanje možnosti namesto nas, je njihova uporaba omejena izključno za namene zagotavljanja teh možnosti ter za noben drug namen.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, kot so uradni organi in naši strokovni svetovalci, v obsegu kot se nam zdi potrebno (i) za upoštevanje relevantnih zakonov, odredb in omejitev; (ii) za izvajanje naših pogojev uporabe storitev ali drugih pogodbenih dogovorov; ter (iii) za varovanje industrijske in druge lastnine Hiša potovanj d.o.o., družb v skupini, strank in drugih (na primer za preprečevanje kakršnihkoli zlorab zoper hisapotovanj.si ali indoeuropeantravels.com).

Kadar opravite rezervacijo ali nakup produktov ali storitev na naši spletni strani, lahko za zagotavljanje varnosti ter odkrivanje zlorab, posredujemo določene osebne podatke, ki nam jih zagotovite (na primer vaše ime, kreditno kartico, naslov za izdajo računa) tretjim osebam, agencijam za preverjanje, posrednikom plačil ali drugim tretjim osebam za specifične namene preverjanja vaših podatkov. V kolikor vaših osebnih podatkov ne moremo ustrezno preveriti (na primer, vaš naslov za izdajo računa se ne ujema s podatki na kreditni kartici) vas bomo obvestili, da naročilo ni bilo potrjeno ter zahtevali pravilne podatke preden lahko obdelamo vaše naročilo.

D. Varnost vaših osebnih podatkov

Zavedamo se pomena varnosti vseh osebnih podatkov naših strank, zato za zaščito osebnih podatkov v naši pristojnosti uporabljamo ustrezne pristope v skladu s standardi panoge. Kljub temu ne moremo zagotoviti 100% varnosti pri prenosu podatkov na spletu. Zaradi tega, kljub temu, da uporabljamo ustrezne pristope varovanja osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti ali jamčiti za varnost podatkov, ki so nam bili posredovani. Za zagotovitev varnosti shranjenih podatkov smo na naših sistemih implementirali ustrezne varnostne ukrepe, vključno s šifriranjem podatkov ter požarnimi zidovi.

E. Kako varujemo vaše podatke

Prizadevamo si, da bo urejanje potovanj s pomočjo te spletne strani čim bolj udobno zato smo zavezani k varovanju zbranih podatkov. Kljub temu, da nobena spletna stran ne more zagotavljati popolne varnosti, smo implementirali ustrezne administrativne, tehnološke in fizične varnostne postopke za varovanje vaših osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Na primer, do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo samo pooblaščene osebe za dovoljene poslovne namene. Dodatno uporabljamo za varovanje pred nepooblaščenim dostopom do vaših podatkov, šifriranje pri prenosu občutljivih osebnih podatkov med našim in vašim sistemom ter požarne zidove in sistem odkrivanja vdorov.

F. Prikaz ciljnega oglaševanja

Zavezani smo k zagotavljanju relevantnih vsebin in informacij. Zaradi tega lahko z uporabo piškotkov in drugih tehnologij, zbiramo podatke o vaših iskanjih povezanih s potovanji. Te podatke vključno z ostalimi podatki, ki jih o vas zberemo, uporabljamo za objavljanje vam zanimivih oglasov na naši spletni strani ali kjerkoli drugje na spletu. Prosim upoštevajte, da ne združujemo podatkov pridobljenih o iskanjih na tej spletni strani z vašimi osebnimi podatki (kot je e-poštni naslov) za prikazovanje oglasov na drugih spletnih straneh. Prav tako ne delimo vaših osebnih podatkov s tretjimi osebami za prikazovanje oglasov.

Prosimo,  da se odjavite s klikom na samodejno odjavno povezavo v naših elektronskih sporočilih ali nam pišete, če ne želite več prejemati novic ali podrobnosti o drugih ponudbah in promocijah (odjava).

G. Prenos podatkov

Prosim upoštevajte, da so vaši podatki obdelani izven vaše države, na lokaciji kjer se nahajajo naši strežniki ter centralna podatkovna baza. Čeprav so veljavni predpisi o varstvu podatkov ter drugi predpisi Evropske Unije tako obširni kot v vaši nacionalni zakonodaji vam zagotavljamo, da bomo storili vse potrebno, da so vaši osebni podatki obdelani v skladu z nacionalno zakonodajo za varstvo zasebnosti ter drugimi veljavnimi in relevantnimi predpisi na tem področju.

Prav tako bomo mogoče, za obdelavo vaših podatkov kot opisano v pravilniku o zasebnosti, morali posredovati vaše podatke med državami, na primer v države izven Evropske gospodarske skupnosti (EGS). Nekatere pristojnosti se razlikujejo glede na stopnjo zaščite in spoštovanja osebnih podatkov in lahko v določenih primerih določajo nižje zahteve glede varovanja podatkov kot v državi, v kateri imamo sedež. Ne glede na to bomo zagotovili, da bodo vaši podatki posredovani varno, shranjeni in obdelani v skladu s primernimi varnostnimi standardi ter v skladu s tem pravilnikom o  zasebnosti ter ustrezno zakonodajo na področju varovanja podatkov.

H. Povezave tretjih oseb

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih strani, ki so upravljane s strani tretjih oseb nad katerimi nimamo nadzora. Praksa ravnanja s podatki teh spletnih stran ni zajeta v tem pravilniku o zasebnosti. Podatki, ki jih posredujete spletnim stranem tretjih oseb ali ki jih mi posredujemo, v zvezi z rezervacijami potovanj, ki ste jih opravili bodo obravnavani pod pogoji, določenimi v pravilniku o zasebnosti posamezne spletne strani. Prosim upoštevajte, da ob pritisku na povezavo dostopate do druge spletne strani ter da ne nosimo nobeno odgovornost in ne jamčimo za vsebino, dejanja ali politike spletnih strani tretjih oseb. Priporočamo vam, da preberete pravilnike o zasebnosti spletnih strani tretjih oseb, ki imajo povezavo na spletni strani, saj se lahko pravilniki le-teh razlikujejo od tega pravilnika o zasebnosti.

I. Vsiljena pošta

Prepovedujemo uporabo naše spletne strani in/ali storitev na način povezan s prenosom, distribucijo in dostavo nezaželene masovne pošte ali nezaželene komercialne e-pošte (“Vsiljena pošta”). Ne dovoljujemo uporabo naših storitev za pošiljanje vsiljene pošte. Prav tako ne smete dostavljati ali pošiljati vsiljene pošte našim strankam.

V skladu z ustrezno zakonodajo, poslana e-pošta ali vzrok za pošiljanje, na ali s pomočjo naše spletne strani ali storitve ne sme:

 • uporabljati ali vsebovati neveljavne ali ponarejene glave;
 • uporabljati ali vsebovati neveljavne ali neobstoječe domene;
 • uporabljati kakršnekoli tehnike za napačno predstavitev, skritje ali prikritje podatkov o izvoru ter načinu prenosa;
 • uporabljati druge načine varljivega naslavljanja;
 • uporabljati spletno domeno tretje osebe ali biti povezan do ali skozi opremo tretje osebe, brez soglasja tretje osebe;
 • vsebovati napačne ali zavajajoče podatke o zadevi ali na drug način vsebovati napačne ali zavajajoče vsebine;
 • pomanjkljivo izpolnjevati dodatne tehnične standarde opisane spodaj;
 • na drug način kršiti naših Splošnih pogojev.

Ne dovoljujemo zajemanja, spletnega rudarjenja ali zbiranja podatkov e-poštnih naslovov ali drugih podatkov z ali skozi spletno stran ali njene storitve. Ne dovoljujemo ter ne avtoriziramo drugih za uporabo naših storitev za zbiranje, sestavljanje ali pridobivanje podatkov o naših strankah ali naročnikih, vključno z e-poštnimi naslovi naročnikov. Ne dovoljujemo in ne avtoriziramo uporabo naših storitev na način, ki lahko škoduje, onemogoči, obremeni ali ovira delovanje naših storitev ali ovira uporabo in izkušnjo naših storitev s strani tretjih oseb.

V kolikor menimo, da je bila katerakoli naša storitev nepooblaščeno ali na napačen način uporabljena, lahko brez obvestila ukrepamo na način, ki je v naši izključni pristojnosti ter blokiramo sporočila iz določenih internetnih domen, poštnih strežnikov ali IP naslovov. Takoj lahko zbrišemo vsak račun katerekoli storitve, ki po naši presoji pošilja ali je povezan z e-pošto, ki ni v skladu s tem pravilnikom.

Nobena vsebina tega pravilnika ne podeljuje pravic prenosa ali pošiljanja e-pošte, na ali preko naše spletne strani in/ali storitev. Nezmožnost uveljavljanja tega pravilnika ne privede do opustitve naših pravic.

Nepooblaščena uporaba katerekoli naše storitve za prenos nezaželene e-pošte, ki je v nasprotju z določili tega pravilnika, lahko privede do civilnih, kazenskih ali administrativnih kazni proti pošiljatelju in osebam, ki pomagajo pošiljatelju.

J. Vprašanja, mnenja ali pomisleki

V kolikor imate vprašanja ali mnenje o tem pravilniku o zasebnosti ali ste zaskrbljeni glede izvajanja načel, ki so zapisana v tem pravilniku o zasebnosti, nam prosim pošljite e-pošto na naslov info@hisapotovanj.si ali nam pišite na:

Hiša potovanj d.o.o.
Preserje VII/12
1235 Radomlje
Slovenija

Veselimo se vaših mnenj ali vprašanj.

K. Druge koristne informacije

Ta pravilnik o zasebnosti je bil pregledan in objavljen na Hiša potovanj d.o.o. dne 01.02.2018. Spreminjanje tega pravilnika o zasebnosti je v naši izključni pristojnosti, brez časovne omejitve ter z veljavnostjo sprememb z dnem objave, zato priporočamo, da občasno preverite vsebino. Spremembe pravilnika o zasebnosti so veljavne za podatke zbrane po datumu objave spremenjenega pravilnika o zasebnosti, kot tudi za obstoječe podatke, ki so shranjeni pri nas. Z uporabo spletne strani po objavi sprememb ali po prejemu obvestila o tej zadevi po e-pošti, soglašate s tovrstnimi spremembami.

 ———————

PRAVNO OBVESTILO O PIŠKOTKIH

UPORABA PIŠKOTKOV

Spletna stran www.hisapotovanj.si uporablja piškotke.

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.hisapotovanj.si nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

NADZOR NAD PIŠKOTKI ali KAKO LAHKO O(NE)MOGOČITE PIŠKOTKE?

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.

Google Chrome

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.

3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.

2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.

3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >

2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >

3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.

3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.

3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.

3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.

2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.

3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.

2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.

3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

PREBERITE SI VEČ O PIŠKOTKIH

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

UPRAVLJALEC

To spletno stran upravlja podjetje Hiša Potovanj d.o.o.