ŠRI LANKA – “na izi”

Koda: HP18SRI02
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 16
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 17
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 19
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 21
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 23
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 24
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 01
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 02
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 20
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 03
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 04
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 26
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 14
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 10

Opis

Šri Lanka. Dežela čajevca in dragulj Indijskega oceana!

Na našem 15 dnevnem popotovanju vas popeljemo po deželi, ki slovi tako po čaju, kot po svoji zgodovini in ostalinah iz preteklosti.
Potujemo od glavnega mesta do njene notranjosti, ogledamo si nacionalne parke in ostanke prejšnjih civilizacij.
Srečujemo ljudi in pozdravimo divje živali, na koncu pa si privoščimo še par dni oddiha in se dodobra odpočijemo na nepreglednih peščenih plažah in naplavamo v Indijskem oceanu.
Starodavna kultura se združi s slikovitostjo pokrajine in bogastvo narave z modernim svetom.

Za vse, ki si želijo spoznati Šri Lanko v vsej njeni lepoti, spiritualnosti, veličini in slikovitosti in si poleg vsega še privoščiti oddih na drugem koncu sveta.
Dežela, ki pušča nepozabne spomine, in ki nas definitivno ne bo pustila ravnodušne.

Hiša Potovanj vas odpelje tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj
DATUMI ODHODA 16.02.2019 – nabiramo prijave
20.04.2019 – nabiramo prijave
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV 20 oseb / za ostale opcije ( od 2 potnika naprej ) nas prosimo kontaktirajte
CENA odhod 16.02.2019 – od 1.200,00 eur ( cena ne vključuje letalske karte EU / Šri Lanka / EU ) / potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb )
odhod 20.04.2019 – od 1.200,00 eur ( cena ne vključuje letalske karte EU / Šri Lanka / EU ) / potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb )
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu Vodnik/spremljevalec s strani Hiše Potovanj
Namestitev po izbrani kategoriji Lokalni vodniki
Zajtrk Privatni avtobusni / kombi transferji
Večerja 2 steklenici vode na dan
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na izletih / ogledih
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Kosilo Nošenje prtljage
Napitnine Hotelski Mini bar
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu Stroški vize
Možni transferji, ki niso omenjeni v programu Zavarovanje
Možni taxi transferji Osebni izdatki
Doplačilo za enoposteljno sobo Letalska karta SLO-SRI LANKA
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa Stroški telefonskih pogovorov
Prevoz na letališče Hotelske / Mestne takse
Pijača in prigrizki
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE (najmanj 20 udeležencev) : Namestitev po programu, Namestitev po izbrani kategoriji, Zajtrk, Večerja, Izleti / ogledi po programu, Vstopnine na izletih / ogledih, Vodnik s strani Hiše Potovanj, Lokalni vodiči, Privatni avtobusni / kombi transferji, 2 steklenici vode na dan

NAMESTITEV: 13 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* z vključeno večerjo

OBROKI VKLJUČENI V CENO: Zajtrk in Večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

VIZA: Slovenski državljani potrebujejo vizum za Šri Lanko. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu http://www.eta.gov.lk/slvisa/ ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja. Šrilanški e-vizum velja za dvakratni vstop do 30 dni.

COVID-19 opombe: Zaenkrat za potovanje na Šri Lanko od 01.08.2020 ni omejitve ali posebnih navodil ( posodobljena navodila z dne 29.06.2020 v nadaljevanju – pod VARNOSTNE SMERNICE in PREVIDNOSTNI UKREPI za obisk Šri Lanke od 1. avgusta 2020 dalje) . Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridružuje pravico za odpoved potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena s strani slovenskih ali šrilanških državnih organov ( strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja na Šri Lanko, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in šrilanških državnih organov.

VARNOSTNE SMERNICE in PREVIDNOSTNI UKREPI za obisk Šri Lanke od 1. avgusta 2020 dalje:

1. Kdo lahko obišče in izda vizumske formalnosti:
Vse narodnosti so dobrodošle in vse vrste popotnikov: skupinska potovanja, družine, posamezniki.
Vsi potniki za vstop potrebujejo veljavni vizum.
Vizum se izdaja za dobo 30 dni z možnostjo podaljšanja do 6 mesecev po prihodu.
Trenutno se razmišlja tudi o nadaljnji sprostitvi ukrepov za goste, ki želijo daljše bivanje –  petletni vizumi za večkratni vstop, vendar z največ 6 mesečnimi bivanjem v enem kosu.

Spletni vizum je mogoče dobiti na naslednjem spletnem mestu http://www.eta.gov.lk/slvisa/.

Taksa za vizume znaša 100 USD.

2. Podatki, potrebni za prošnjo za izdajo vizuma:
– Podrobnosti rezervacije v Certificirani Namestitvi s strani državnih organov
– Itinerar potovanja po Šri Lanki
– Povratna letalska vozovnica
– Dokazilo o zdravstvenem zavarovanju

3. Potrdilo o negativnem testu na Covid-19 PCR:

Pred vkrcanjem na letalo in ob prihodu na Šrilanko je potreben negativen Covid-19 PCR test.
Test ne sme biti starejši od 72 ur pred vkrcanjem.

4. Ob prihodu na Šrilanko:
Na letališču bodo vzpostavljeni visokointenzivni sanacijski ukrepi za vsa območja in osebje, kot je navedeno spodaj:
– Karantene ob prihodu ni, razen če se ne odkrijejo simptomi pri potniku (potnikih).
– Ob prihodu na letališče bo narejen dodatni Covid-19 PCR test s strani državnega zdravstvenega osebja. Test je brezplačen.
– Trenutno traja 24 ur za prejem rezultatov testov. Državni organi šri Lanke se trudijo, da bi v avgustu lahko vzpostavili 4-6 urni roka čakanja na rezultate testa. Če bo potrebno na rezultate testov počakati 24 ur, boste lahko izbrali hotel za enodnevno bivanje v enem s strani državnih organov Certificiranih hotelov s 4 ali 5 zvezdicami v Colombu ali Negombo, dokler ne bodo prejeti rezultati testov ( v primeru naše ture je hotel že vključen za to rabo ).
– Nadaljnje testiranje bo zopet opravljeno 4-5 dni po prihodu s strani mobilne enote v sodelovanju s pooblaščenim ponudnikom namestitve. Test bo zopet brezplačen.
– Potniki, ki bivajo več kot 10 dni, bodo morali med bivanjem opraviti tudi tretji test. Čeprav je to morda neprijetno, je ključnega pomena, za vašo zaščito in zaščito vseh okoli vas ter tudi sami domačinov. Tudi ta test je brezplačen.
– V primeru pozitivnega rezultata Covid-19 PCR bo odrejena karantena v določenem hotelu ali hospitalizacija – odvisno od podrobnosti in težavnosti primera. Če bodo odkriti simptomi pri potniku, je predvidena karantena 14 do 21 dni ( zopet odvisno od primera ).

5. Bivanje in trajanje bivanja:
– Zahtevano je najmanj  5-dnevno bivanje.
– Neodvisna strokovna komisija bo izvedla izbor ponudnikov nastanitev, ki bodo uvrščeni na listo Certificiranih ponudnikov namestitev in objavljeni na spletni strani šrilanške Turistične zbornice.
– Podrobnosti o rezervacijah, opravljenih pri Certificiranih ponudnikih nastanitve, so potrebne za vlogo za izdajo vizuma

6. Premikanje po Šrilanki:
– Za zagotavljanje varnosti, se je potrebno pred prihodom dogovoriti za prevoz pri Certificiranem ponudniku nastanitve, ki vam uredi prevoz do vaše namestitve oz. pri turistični agenciji s katero sodelujete.
– Javnega prevoza se ne sme uporabljati.
– Vsa turistična mesta bodo odprta od 1. avgusta dalje z varnostnimi protokoli in ukrepi, ki bodo zagotavljali dobro počutje vseh naših potnikov.
– Med okrožji za turiste ne bo omejitev potovanja.

 

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Polet na Šri Lanko – COLOMBO

Zbor na odhodnem letališču in polet v Colombo.

2

prihod v COLOMBO / NEGOMBO

Prihod na mednarodno letališče v Colombu, kjer nas pričaka naš avtobus in transfer v hotel v Negombu.
V mestu se nahaja kar nekaj slikovitih katoliških cerkva, v okolici pa so prelepe plaže s koralnimi grebeni in 50 let stara ladijska razbitina v kateri so si našle domovanje številne vrste rib.
Večerja in nočitev v hotelu.

3

NEGOMBO / DAMBULLA

Po zajtrku vožnja do mesta Dambulla, kjer si ogledamo Dambulla tempelj (iz 1.stoletja pr.n.št.), največji kompleks petih jam na svetu s številnimi kipi Bude. Stene in stropi jam so okrašeni s freskami iz različnih obdobij in veljajo za največje antične poslikave na svetu. Več kot 2000 let so jih domačini uporabljali za bogoslužje, največja jama pa je dolga preko 50 metrov.
Sledi transfer do hotela v Dambulli večerja in nočitev.

4

DAMBULLA / POLONNARUWA / SIGIRIYA / DAMBULLA

Po zajtrku vožnja do mesta Polonnaruwa, srednjeveške prestolnice Šrilanke, kjer si bomo ogledali in občudovali starodavne razvaline in mogočne, iz skal izklesane kipe Bude. Po ogledu se odpravimo nazaj v Dambullo in se na poti ustavimo za ogled kamnite trdnjave Sigiriya iz 5.stoletja n.š., imenovano tudi “Trdnjava na nebu”, eno izmed znamenitosti Šrilanke, ki je uvrščena na UNESCov seznam kulturne dediščine. V trdnjavi, ki jo v stoletjih nikoli niso zavzeli sovražniki, bomo videli veliko zanimivih fresk in poslušali zgodbe in legende ter občudovali prekrasen razgled na pokrajino.
Povratek v hotel v Dambulli.
Večerja in nočitev.

5

DAMBULLA / MATHALE / KANDY

Po zajtrku obiščemo Jamski tempelj / kompleks v Dambulli, ki je priljubljena turistična destinacija na Šrilanki. Jamski kompleks izvira iz 2.st.pr.n.štetjem in je uvrščen na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. Po ogledu nadaljujemo našo pot do Vrta začimb – Mathale od koder popoldan prispemo v mesto Kandy, poslednje kraljeve prestolnice, mesto velikih kraljev in narodnih junakov, prekrasnih vrtov čajevcev in različnih začimb, obdan z gorami, jezerom in reko, na 490 m nadmorske višine. Sprehodili se bomo skozi mesto in pobrskali po tržnici ali pa se podali po obrežju jezera.
Proti večeru bomo obiskali tempelj v Kandyju, najpomembenjše svetišče v državi, kjer hranijo sveto relikvijo – zob Bude. Prisostvovali bomo tudi večernemu tradicionalnemu čaščenju in si ogladali kulturni program s tradicionalno glasbo in plesom.
(Za v vstop v tempelj je obvezna dalša obleka oziroma dolge hlače).
Večerja in nočitev v hotelu v Kandy-ju.

6

KANDY / NUWARA ELIYA

Po si vzamemo prosto. Lahko se npr. odpravimo raziskovati prečudovit Kraljevi botanični vrt v Kandy-ju ( doplačilo ).
Sredi dneva se odpravimo proti kraju Nuwara Eliya in sin a poti v mestu Ramboda ogledamo Ramboda tempelj, znamenite slapove in tovarno za predelavo čaja. Po postanku sledi vožnja do mesta Nuware Eliya, tako imenovano “Malo Anglijo”, ki se nahaja na hribovitem delu v osrednjem delu Šrilanke .
Večerja in nočitev v hotelu.

7

NUWARE ELIYA / THISSAMAHARAMA / izlet v Yalo

Po zajtrku vožnja do Thissamaharama kjer se nastanimo v našem hotelu.
Popoldan pa se odpravimo do nacionalnega parka Yala, kjer sledi večerni safari z džipi in kjer si bomo ogledali domovanje mnogih divjih živali: slonov, leopardov, medvedov, srnjadi in ostalih manjših vrst sesalcev ter več kot 140 vrst ptic.
Po ogledu parka povratek v hotel v Thissamaharami.
Večerja in nočitev v hotelu.

8

THISSAMAHARAMA / KALUTARA

Po zajtrku se odpeljemo proti mestu Kalutara kjer se namestimo v našem hotelu in imamo preostanek dneva prost za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

9

KALUTARA / prosto za oddih

Po zajtrku prosti dan za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

10

KALUTARA / prosto za oddih

Po zajtrku prosti dan za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

11

KALUTARA / prosto za oddih

Po zajtrku prosti dan za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

12

KALUTARA / prosto za oddih

Po zajtrku prosti dan za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

13

KALUTARA / prosto za oddih

Po zajtrku prosti dan za počitek, poležavanje na plaži, samostojno raziskovanje okolice ali individualne izlete.
Večerja in nočitev v hotelu.

14

KALUTARA / COLOMBO

Po zajtrku sledi vožnja do glavnega mesta Colombo. Po prijavi v hotelu se odpravimo na raziskovanje in ogled mesta, ki združuje staro kolonialno in nove moderne arhitekturo in si ogledamo: spominsko obeležje Bandarenaike, Rdečo mošejo, Tempelj Gangaramaya, Bazar Pettah, Galle Face Green, Park Viharamhadevi, Stari parlament, Trg neodvisnosti, Colombo muzej….
Povratek v hotel in nočitev v Colombu.

15

COLOMBO / polet domov

Po zajtrku v hotelu sledi transfer do letališča in polet domov.

 

Mnenja (1)

1 mnenje za ŠRI LANKA – “na izi”

 1. Anonimno

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja