MAGIČNA ŠRI LANKA

Koda: HP18SRI01
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 18
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 26
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 24
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 16
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 10
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 03
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 04
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 14
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 06
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 23
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 09
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 19
 • Hisa Potovanj Sri Lanka 17

Šri Lanka. Dežela čajevca in dragulj Indijskega oceana!

Na našem 14 dnevnem popotovanju vas popeljemo po deželi, ki slovi tako po čaju, kot po svoji zgodovini in ostalinah iz preteklosti.
Potujemo od glavnega mesta do njene notranjosti, ogledamo si nacionalne parke in ostanke prejšnjih civilizacij.
Srečujemo ljudi in pozdravimo divje živali, na koncu pa si privoščimo še par dni oddiha in se dodobra odpočijemo na nepreglednih peščenih plažah in naplavamo v Indijskem oceanu.
Starodavna kultura se združi s slikovitostjo pokrajine in bogastvo narave z modernim svetom.

Za vse, ki si želijo spoznati Šri Lanko v vsej njeni lepoti, si dodobra napolniti dušo s spiritualnostjo in si razširiti obzorje o dragulju Indijskega oceana.
Dežela, ki nas definitivno ne bo pustila ravnodušne.

Hiša Potovanj vas odpelje tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj
DATUMI ODHODA 16.02.2019 – nabiramo prijave
20.04.2019 – nabiramo prijave
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV 20 oseb / za ostale opcije ( od 2 potnika naprej ) nas prosimo kontaktirajte
CENA odhod 16.02.2019 – od 1.290,00 eur ( cena ne vključuje letalske karte EU / Šri Lanka / EU ) / potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb )
odhod 20.04.2019 – od 1.290,00 eur ( cena ne vključuje letalske karte EU / Šri Lanka / EU ) / potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb )
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu Vodnik/spremljevalec s strani Hiše Potovanj
Namestitev po izbrani kategoriji Lokalni vodniki
Zajtrk Privatni avtobusni / kombi transferji
Večerja 2 steklenici vode na dan
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na izletih / ogledih
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Kosilo Nošenje prtljage
Napitnine Hotelski Mini bar
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu Stroški vize
Možni transferji, ki niso omenjeni v programu Zavarovanje
Možni taxi transferji Osebni izdatki
Doplačilo za enoposteljno sobo Letalska karta SLO-SRI LANKA
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa Stroški telefonskih pogovorov
Prevoz na letališče Hotelske / Mestne takse
Pijača in prigrizki
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE (najmanj 20 udeležencev) : Namestitev po programu, Namestitev po izbrani kategoriji, Zajtrk, Večerja, Izleti / ogledi po programu, Vstopnine na izletih / ogledih, Vodnik s strani Hiše Potovanj, Lokalni vodiči, Privatni avtobusni / kombi transferji, 2 steklenici vode na dan

NAMESTITEV: 12 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* z vključeno večerjo

OBROKI VKLJUČENI V CENO: Zajtrk in Večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

VIZA: Slovenski državljani potrebujejo vizum za Šri Lanko. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu http://www.eta.gov.lk/slvisa/ ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja. Šrilanški e-vizum velja za dvakratni vstop do 30 dni.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

1

Polet na Šri Lanko – COLOMBO

Zbor na odhodnem letališču in polet v Colombo.

2

prihod v COLOMBO / NEGOMBO

Prihod na mednarodno letališče v Colombu, kjer nas pričaka naš avtobus in transfer v hotel v Negombu.
V mestu se nahaja kar nekaj slikovitih katoliških cerkva, v okolici pa so prelepe plaže s koralnimi grebeni in 50 let stara ladijska razbitina v kateri so si našle domovanje številne vrste rib.
Večerja in nočitev v hotelu v Negombu.

3

NEGOMBO / ANURADHAPURA / DAMBULLA

Po zajtrku vožnja do Anuradhapure, mesta, ki je bila glavna prestolnica Šrilanke od 4.stoletja pr.n.št. pa tja do 11.stoletja našega štetja. Leži ob rečnem bregu, obdano z antičnimi izkopaninami in močno zakoreninjeno budistično kulturo. V si ogledamo najstarejše drevo na svetu – Sri Maha Bodhi in se sprehodimo med starodavnimi samostani in pomembnimi zgodovinsko – arheološkimi najdbišči.
Po ogledu mesta, vožnja do mesta Dambulla.
Prijava v hotelu in nočitev

4

DAMBULLA / POLONNARUWA / MINNERIYA / DAMBULLA

Po zgodnjem zajtrku se začne naš izlet do Polonnaruwe in Minneriye.
V starodavnem kraljestvu Polonnaruwa si med drugim ogledamo impozantne spomenike Bude izklesane v skali.
Po obisku in ogledu Polonnaruwe, nadaljujemo naše popotovanje do narodnega parka Minneriya kjer uživamo v večernem safariju z džipi in si pobliže pogledamo slone, leoparde, medvede in ostalo naravno bogasrvo parka.
Po ogledu sledi večerni povratek v Dambullo, večerja in nočitev v hotelu.

5

DAMBULLA / HIRIWADUNNA / DAMBULLA

Nov dan in nov izlet – po zajtrku se bomo odpeljali na obisk v čistokrvno šrilanško vas Hiriwadunna, kjer se bomo sprehodili skozi pravo džunglo, prečkali jezero in se družili z domačini v vasi, okusili sveže pripravljene avtentične jedi, skuhane in pripravljene v glinenih posodah.
Spoznali bomo tipično življenje na vasi in njihov način tradicionalnega kmetovanja.
Po ogledu se popoldan vrnemo v Dambullo, kjer bomo zvečer obiskali Dambulla tempelj, največji kompleks petih jam na svetu s številnimi kipi Bude. Stene in stropi jam so okrašeni s freskami iz različnih obdobij in veljajo za največje antične poslikave na svetu. Več kot 2000 let so jih domačini uporabljali za bogoslužje, največja jama pa je dolga preko 50 metrov.
Večerja in nočitev v hotelu v Dambulli.

6

DAMBULLA / SIGIRIYA / MATHALE / KANDY

Po zajtrku se odpravimo v Sigiriyo in si ogledamo kamnito trdnjavo Sigiriya imenovano tudi “Trdnjava na nebu”, eno izmed znamenitosti Šrilanke, ki je uvrščena na UNESCov seznam kulturne dediščine. V citadeli bomo videli veliko zanimivih fresk in poslušali zgodbe in legende ter občudovali prekrasen razgled na pokrajino.
Po ogledu trdnjave nadaljujemo vožnjo in se po poti ustavimo v Mathaleju – vrtu začimb.
Popoldan pa prispemo v mesto Kandy, poslednjo kraljevo prestolnico, mesto velikih kraljev in narodnih junakov. Sprehodimo se skozi mesto, pokajkujemo po tržnici ali pa se podamo do obrežja jezera.
Večerja in nočitev v hotelu v Kandy-ju.

7

KANDY / PERADENIYA / KANDY

Po zajtrku se odpravimo v Peradeniya botanični vrt, ki se nahaja v Centralni provinci Šrilanke in ga letno obišče približno 2 miliona ljudi. Botanični vrt, eden največjih na Šrilanki, slovi po različnih vrstah orhidej, po raznovrstni vegetaciji, začimbah, zdravilnih rastlinah, palmah, velikih vodnih lilijah ter papirusu.
V nadaljevanju bomo obiščemo tempelj v Kandyju, najpomembenjše svetišče v državi, kjer hranijo sv.relikvijo – zob Bude. Prisostvovali bomo tudi večernemu tradicionalnemu čaščenju – Thewawa.
(Za v vstop v tempelj je obvezna dalša obleka oziroma dolge hlače)
Po ogledu templja si ogledamo še Tradicionalni kulturni program.
Povratek v hotel, večerja in nočitev v Kandyju.

8

KANDY / vožnja z vlakom / NUWARA ELIYA

Po zajtrku transfer do železniške postaje od koder sledi slikovita vožnja z vlakom skozi ozke predore, med plantažami Ceylonskega čaja in med gorami, poraščenimi z bujno vegetacijo do Nanu Oye.
Po prihodu z vlakom v Nanu Oye sledi avtobusni transfer do mesta Nuwara Eliya. Mesto se nahaja na hribovitem delu v osrednjem delu Šrilanke in je znano po pridelavi izvrstnega čaja, lepo ohranjeni arhitekturi iz kolonialnih časov in prekrasni pokrajini.
Po prihodu v Nuware Eliya, transfer v hotel, večerja in nočitev.

9

NUWARA ELIYA / ELLA / TISSAMAHARAMA

Po zajtrku sledi vožnja do idilične gorske vasice Ella, obdane z nasadi čajevcev in zelenja.
Po poti si bomo ogledali tudi Nine Arch Bridge (Most devetih stebrov), Little Adam’s Peak – goro na 1.141 m nadmorske višine, od koder se nam razprostre prelep razgled na bujne nasade čajevcev, polja in slapove in 25 m visok slap Ravana, poimenovan po slavnemu kralju Ravanu. Legenda pravi, da je kralj Šrilanke Ravana ugrabil princeso in jo skril v jamo za slapom…
Po ogledu, nadaljevanje vožnje do Tissamaharame, transfer do hotela večerja in nočitev.

10

TISSAMAHARAMA / YALA / GALLE / KALUTARA

Zgodaj zjutraj ( zajtrk nam pripravijo za seboj ) se odpravimo do Nacionalnega parka Yala, na severo-vzhodnem delu otoka, ki je največji narodni park na Šrilanki in je domovanje mnogih divjih živali: slonov, leopardov, medvedov, srnjadi in ostalih manjših vrst sesalcev in več kot 140 vrst ptic.
Po ogledu, nadaljujemo vožnjo za ogled mesta Galle, nekoč glavnega pristanišča na Šrilanki. Znano je po izdelovanju ročnih čipk in mogočni trdnjavi Galle, ki se razprostira na 90 hektarjih.
Po ogledu mesta nadaljevanje vožnje do Kalutare.
Večerja in nočitev v hotelu.

11

KALUTARA

Po zajtrku imamo dan prost za poležavanje, kopanje in počitek.
Večerja, nočitev v hotelu.

12

KALUTARA / COLOMBO

Po zajtrku sledi vožnja do Balapitiye, kjer nas pričakajo čolni s katerimi se odpravimo na očarljivo in vznemirljivo vožnjo po reki Madu; njena dva ozka rokava sta povezana z jezerom Randombe in tvorita kompleksen sistem mokrišč vključno s 64 otoki mangrovcev.
Po izletu nadaljujemo vožnje do Colomba na zahodni obali države s cca 1 milionom prebivalcev, največjega in nabolj razvitega mesta na Šrilanki.
Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

13

COLOMBO

Po zajtrku začnemo z ogledom mesta Colombo. Za vznemirljivejši dan se bomo na ogledu prevažali s Tuk tuki in si ogledali: spominsko obeležje Bandarenaike, Rdečo mošejo, Tempelj Gangaramaya, Bazar Pettah, Galle Face Green, Park Viharamhadevi, Stari parlament, Trg neodvisnosti.
Povratek v hotel.
Večerja in nočitev v hotelu v Colombu.

14

COLOMBO / polet domov

Po zajtrku v hotelu sledi transfer do letališča in polet domov.

 

1 mnenje za MAGIČNA ŠRI LANKA

 1. Anonimno

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Potrebujete informacije o čem drugem ali o konkretnem potovanju? Kontaktirajte nas.