Ali poznate izraz Šavrinke?

Šavrinke ali “jajčarice” so bila dekleta in žene, ki so nekoč iz najbolj revnih krajev notranjosti slovenske istre, hodile prodajati kmečke izdelke v Trst.

Imenovali so jih tudi “jajčarice” zaradi najbolj preprostega zaslužka, ki so ga imele z jajci. Ko  so odhajale iz  Trsta, ravno tako niso odšle praznih rok. Nosile so namreč drobno blago, kot so igle, škarje itd.., ki so ga prodajale v notranjosti istre. Dnevno so prehodile ogromno kilometrov..

V Trstu, so jih ljudje gledali vzvišeno, Šavrinke pa so doma čakala številna lačna usta otrok, še posebej ko se se je začela 1. sv. vojna in so vse moške poslali na bojišča.

Danes so časi drugačni in z besedo Šavrini imenujemo del istrskega podeželja, ki ga bomo delno spoznali tudi na našem sobotnem izletu v sklopu NAŠEGA 2. “VIKEND ODKLOPA” v ANKARANU.

Seveda nas poleg zgodovine, kulture, istrskega kosila in čudovitih razgledov čaka tudi tokrat POLNI PENZION, možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA in NEPOZABNE OSEBNE IZKUŠNJE ob:

🧘 JOGI z Urško Božič Križaj,
🧘 ČUJEČNOSTNI MEDITACIJI z ROBERTOM KRIŽAJEM
🧘 in ob ZVOČNIH GONG KOPELIH z VEČERNIM OGNJEM s Susan-Chi,

ODKLOP organiziramo za manjšo skupino, zato se ČIMPREJ PRIJAVITE!

Pa še turistične bone lahko izkoristite.

ZA VSE DODATNE INFORMACIJE in PRIJAVE nas kontaktirajte po e-pošti ( lahko nam pišeš od tukaj ), ali nas pokličite na 040 98 11 98, obiščite ali pa POŠLJITE POVPRAŠEVANJE TUKAJ.

Vaša Hiša Potovanj
Hiša potovanj te odpelje tja, kamor te drugi ne bodo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja