ZAHODNI IN CENTRALNI BUTAN

Koda: HP18BTN01
 • Hisa Potovanj Butan 1
 • Hisa Potovanj Butan 4
 • Hisa Potovanj Butan 5
 • Hisa Potovanj Butan 6
 • Hisa Potovanj Butan 7
 • Hisa Potovanj Butan 3
 • Hisa Potovanj Butan 2
 • Hisa Potovanj Butan 9
 • Hisa Potovanj Butan 8
 • Hisa Potovanj Butan 10

Opis

Butan, dežela najsrečnejših ljudi na svetu!
Odpotujte v deželo, kjer se umirijo in izostrijo vsa čutila.

Na našem 13 dnevnem popotovanju vas popeljemo v deželo, kraljevino srečnih ljudi, ki že stoletja buri domišljijo.
Od glavnega mesta Thimpu do osrčja Butana, preko visokih prelazov in prečudovitih dolin. Na ogled samostanov in neosvojljivih trdnjav. Pod gorami mogočne Himalaje v domove prijaznih domačinov. Butan je dežela neštetih nasprotij, legend in ritualov. Je dežela, kjer so sanja tudi podnevi in kjer se vračamo k sebi.

Za vse, ki si želijo spoznati deželo, ki se še vedno upira našemu hitremu vsakdanjiku in se trdno drži na tradiciji prednikov. Dežela, kjer se spomini vtisnejo za vedno.

Hiša Potovanj vas odpelje tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj ( preko Delhi-ja ali Kalkute ali Katmanduja )
DATUMI ODHODA __.__.20__ – nabiramo prijave
MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV 16 oseb / za ostale opcije ( od 11-15 ali 17-20 potnikov naprej ) nas prosimo kontaktirajte
CENA – odhod __.__.20__ – _.___,00 eur ( + cca. ___,00 EUR letalska karta Delhi / Paro / Delhi ) / potnika ( pri udeležbi najmanj 16 oseb )
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu Vstopnine na izletih / ogledih
Namestitev po izbrani kategoriji Vodnik s strani Hiše Potovanj
Zajtrk Lokalni vodniki
Kosilo Privatni avtobusni / kombi transferji
Večerja 2 steklenici vode na dan
Izleti / ogledi po programu LETALSKA KARTA Delhi/Paro/Delhi
Super družba 🙂 STROŠKI VIZE ZA BUTAN
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Hotelske / mestne takse Nošenje prtljage
Napitnine Hotelski Mini bar
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu Zavarovanje
Možni transferji, ki niso omenjeni v programu Osebni izdatki
Možni taxi transferji Letalska karta EU-IN
Doplačilo za enoposteljno sobo Stroški telefonskih pogovorov
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa Stroški Indijske vize
Prevoz na odhodno / dohodno letališče
Pijača in prigrizki
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE (najmanj 16 udeležencev) : Namestitev po programu, Namestitev po izbrani kategoriji, 3 OBROKI: Zajtrk, kosilo, večerja, Izleti / ogledi po programu, Vstopnine na izletih / ogledih, Vodnik s strani Hiše Potovanj, Lokalni vodniki, Privatni avtobusni / kombi transferji, 2 steklenici vode na dan

NAMESTITEV: 11 x nočitev in polni penzion v hotelih/penzionih/kmečkih turizmih kategorije “A”

OBROKI VKLJUČENI V CENO: Zajtrk, Kosilo in Večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

VIZA:
VIZA ZA BUTAN JE VKLJUČENA V CENO!
– Slovenski državljani potrebujejo indijski  vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za enkratni vstop do 30 dni. Prav tako slovenski državljani potrebujejo vizum za Nepal.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Polet na povezovalno letališče v Aziji

Zbor na odhodnem letališču in polet na povezovalno letališče v Aziji ( Delhi ali Kalkuta ali Katmandu ).

2

Polet v Butan – TIMPHU

Polet z odhodnega letališča v Aziji v Paro ( Butan ) Po prihodu nas na letališču pričaka naš avtobus in sledi prevoz v Thimphu, prestolnico Butana.
V nadaljevanju sledi ogled Buddha Point, največjega in najvišjega kipa Bude na svetu. Zvečer se sprehodimo po mestu Thimphu.
Nočitev v Thimphu-ju.

3

TIMPHU 

Po zajtrku začnemo z našo turo po prestolnici Thimphu: obisk Trashichhodzonga ( prelepe srednjeveške trdnjave in samostana, v katerem se nahajajo vladni in kraljevi prostori) , Narodne knjižnice, Slikarske šole, ( poznane po tradicionalnih thangkha slikah ) in Tradicionalnega medicinska centra ( v katerem se še vedno poslužujejo zdravljenja na starodaven, tradicionalen način). Obiščemo tudi Muzej tekstilne in narodne dediščine, ki nam nudi odličen prikaz Butanske kulturne in njihove tradicije.
Vmes gremo malo v šoping, da si nakupimo izdelkov domače obrti in dan končamo z obiskom Memorial Chorten ( obeležja v spomin Butanskega tretjega kralja, ki velja za “očeta” modernega Butana.
Nočitev v Thimphu-ju.

4

TIMPHU – PUNAKHA

Po zgodnjem zajtrku se z našim avtobusom odpeljemo do Punakhe. Vmes se ustavimo na prelazu Dochu-la (na 3.088 m nadmorske višine), ki nam nudi enega najlepših in očarljivejših razgledov na Butan.
Sledi obisk trdnjave Punakha Dzong, trdnjave iz 17.stoletja, ki je sedež Okrajne uprave in zimska rezidenca menihov, ter sprehod po lokalni tržnici in obisk Chimi Lhakhang-a.
Nočitev v Punakhi.

5

PUNAKHA – WANGDUEPHODRANG – GANGTEY

Po zajtrku se odpeljemo v Gangtey preko Wangduephodranga. Ogledamo si ruševine trdnjave in samostana Wangdue Dzonga in zanimivo lokalno tržnico. Sledi vožnja skozi gozd, poraščen s hrasti in rododendromi do Gangteya (Phobjikha).
Večerni sprehod po vasici Gangtey in obisk Gangtey Gompe, edinega Nyingmapa samostana v tej regiji.
Nočitev.

6

GANGTEY – TRONGSA

Po zgodnjem zajtrku, začnemo z raziskovanjem doline Phobjikha, ki slovi po svojih črno-vratih žerjavih.
Po kosilu vožnja do Trongse in 3.300 m visokega gorskega prelaza Pele-la. Postanek v samostanu Chendbji Chorten, ki ga je v 18.stoletju zgradil Lama Shida v nepalskem stilu..
Zvečer pa še obisk tržnice v Trongsi.
Nočitev v Trongsi.

7

TRONGSA – BUMTHANG

Po zajtrku obisk samostana Trongsa Dzong, zgrajenega 1648, ki je bil sedež oblasti v osrednjem in vzhodnem Butanu, in obrambnega stolpa Ta Dzong.
V nadaljevanju se odpravimo do Bumthanga, verskega središča butanskega ljudstva, vmes pa se ustavimo še v tkalskem centru Yathra v Zungey-u.
Nočitev v Bumthangu.

8

BUMTHANG

Po zajtrku obiščemo Kurje Lhakhang, tempelj Jambey Lhakhang iz 7.stoletja in samostan Tamshing – eno najstarejših meniških šol,  upravno središče regije Jakar Dzong in Švicarsko farmo kjer izdelujejo lokalni sir. Imamo tudi prosto za sprehod po vasi in obisk rokodelske trgovinice na vhodu ali pa morda osvežitev v lokalni restavraciji.
Nočitev v Bumthangu.

9

BUMTHANG ( izlet v dolino Ura )

Po zgodnjem zajtrku se odpravimo na izlet v dolino Ura. Pot nas vodi po slikoviti strmi  pokrajini, mimo prostranih ovčjih pašnikov po cesti za južnim delom doline Tang. Prečkamo prelaz Ura od koder se razprostira čudovit pogled na goro Gangkhar Puensum. Nad vasico Ura se odpravimo na ogled novega  templja posvečenega Guruju Rinpoche-ju, z velikim kipom mojstra in izjemnimi slikami njegovih naukov. Nočitev v Bumthangu.

10

BUMTHANG – WANGDUEPHODRANG

Po zgodnjem zajtrku se z našim avtobusom odpravimo na raziskovanje slikovite doline Bumthang. Vmes imamo postanek v Trongsi, s kosilom v lokalni restavraciji s tradicionalnimi specialitetami. Po prihodu, zvečer, pa se sprehodimo mestecu Wangdue, kjer lahko obiščemo lokalne trgovinice, tržnico in se družimo z domačini.
Nočitev v Wangduephodrangu.

11

WANGDUEPHODRANG – PARO

Po zgodnjem zajtrku se odpravnimo proti mestu Paro. Popoldan obiščemo Narodni muzej Ta Dzong, kjer si ogledamo bogato butansko zbirko orožja in izjemne, stare poštne znamke.
Sprehodimo se še do samostana Rinpung Dzong, ki mogočno stoji in gleda na celotno dolino Paro.
Nočitev v hotelu v Paru.

12

PARO

Dan začnemo s kratko vožnjo do razvalin trnjave Drugyel Dzong, ki obiskovalce še vedno privablja zaradi svoje stratežke pozicije. Nadaljujemo do tradicionalne Butanske kmetije / posestva, ki nam prikaže življenje lokalnega prebivalstva.
V nadaljevanju pa se odpravimo do ene najbolj znanih znamenitosti Butana – samostana Taktsang – Tigrovega gnezda, na mesto, kamor je Guru Rinpoche na tigričevem hrbtu prijahal, da bi meditiral. Tempelj je zgrajen v živi skali. Izlet v obe smeri na samostan traja dobrih 5 ur.
Ob povratku v mesto Paro,  obiščemo še Kyichu Lhakhang, eno izmed najstarejših svetišč kraljestva.
Nočitev v hotelu v Paru.

13

PARO – polet domov

Po zajtrku transfer do letališča za polet v dohodno letališče v Aziji in kasneje polet domov.

 

Mnenja (1)

1 mnenje za ZAHODNI IN CENTRALNI BUTAN

 1. Anonimno

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja