Odpotuj z Mojco Mavec – za vikend v Očarljivi Bruselj 4*

Koda: HP20MM15-BE
 • Hisa Potovanj Belgija Bruselj 058 La Truffe Noir Tartuf
 • Silver Menu La Truffe Noir
 • Hisa Potovanj Belgija Bruselj 057 La Truffe Noir Chef Luigi
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 005
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 015
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 001
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 031
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 040
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 033 EU Parlament Parliament
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 036
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 016
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 020
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 037
 • Hisa Potovaj Belgija Bruselj 014

Opis

Očarljivi Bruselj!

Bruselj, glavno in največje mesto v Belgiji in seveda evropska prestolnica, ki po krivici velja za dolgočasno mesto birokratov, a je v resnici eno najbolj šarmantnih in raznolikih (vele)mest v Evropi.

Na našem 4 dnevnem popotovanju vas popeljem na spoznavanje malce drugačnega Bruslja – mesta začetnika arhitekturnega Art Nouveau-ja in naziva svetovne prestolnice stripa, na katerega so Bruseljčani še posebno ponosni. Od vrhunske belgijske kulinarike do umetnosti in kulture, ki je v Bruslju še kako živa in seveda je tu še Evropski parlament po katerem se bomo sprehodili in spoznali kako deluje, in kje delajo naši Evropski poslanci.
In seveda nismo pozabili na čokolado in seveda – pivo ( tudi tâko, iz slovenskega hmelja).

Izkušnja, ki nas ne bo pustila ravnodušne in bo poudarila pestrost in raznolikost mesta, ki je – naša druga prestolnica.

Za vse, ki si želite spoznati Bruselj v vsej njegovi šarmantnosti in očarljivosti.

Odpotuj z menoj… in Hišo Potovanj, saj vas odpeljemo tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana
DATUMI ODHODA predvidoma november 2021
VELIKOST SKUPINE 20 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 10 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.
CENA Opcija 1 – od 613,00 eur/potnika (pri udeležbi najmanj 20 oseb) – cena vključuje bivanje v hotelih 4*
Opcija 2 – od 752,00eur/potnika (pri udeležbi najmanj 20 oseb) – cena vključuje bivanje v hotelih 4* in večerjo v restavraciji z Michelinovo zvezdico  “La Truffe Noir” (srebrni meni)
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu v hotelu 4*
Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec
Lokalni vodniki
Privatni avtobusni / minibus transferji
3x Zajtrk
2x Kosilo
2x Večerja
1x Večerja v restavraciji z Michelin zvezdico “La Truffe Noir” (opcija 2), ki vključuje: pozdrav iz kuhinje, predjed, glavno jed, sladico, posladek s kavo ali čajem, 1x koktejl, 1/2 litra vinske spremljave (3 različna vina)
Parkirnine in Cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na ogledih (po programu)
Strokovno vodenje – Comic Strip Wall Walk
Strokovno vodenje – Parlamentarium
Strokovno vodenje – Parlamentarna dvorana
Hotelske in mestne takse
Organizacija potovanja
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu (npr. kosilo 4. dan, večerja 1. dan (če ni izbrana opcija z večerjo v restavraciji La Truffe Noir), malica,…)
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu
Možni taxi transferji (če je kakšna dodatna želja)
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Letalska karta LJU/BRU/LJU
Prevoz na letališče / z letališča BRNIK
Osebno zavarovanje
Zavarovanje potovanja
Zavarovanje letalske karte
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE: 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo (oz. 1. dan brez večerje, če je izbrana ta opcija ) in kosilom (razen 4. dan) // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih po programu // vsi avtobusni-minibus transferji // ogledi po programu // angleško govoreči lokalni vodniki (z možnostjo prevoda ) // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 3 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo (oz. 1. dan brez večerje, če je izbrana ta opcija ) in kosilom (razen 4. dan)

OBROKI: zajtrk, kosilo in večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 187,00 EUR/osebo

VIZA: Slovenski državljani za potovanje v Belgijo ne potrebujejo vizuma.

COVID-19 opombe: Zaenkrat za potovanje v Belgijo ni omejitve ali posebnih navodil. Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridržuje pravico do odpovedi potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena ali zahtevana s strani slovenskih ali belgijskih državnih organov ( strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja v Belgijo, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in belgijskih državnih organov.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Polet v Bruselj – BRUSELJ

Zbor na ljubljanskem letališču in polet proti Bruslju.
Pozno popoldne prihod na bruseljsko letališče kjer nas pričaka naš privatni avtobus in nas popelje do našega 4*  hotela. Sledi prijava v hotel in namestitev ter čas za kratko osvežitev pred večerjo.
Ko se malce spočijemo se odpravimo na gurmansko doživetje v restavracijo »La Truffe Noir«, kjer nam bo chef Luigi, že dolgo lastnik Michelinove *, oboževalec slovenskih vin in seveda tartufov (po katerih tudi nosi ime njegova restavracija) s svojo ekipo pripravil vrhunsko večerjo (srebrni meni – vključeno v ceno ali kot opcija).
Po večerji povratek v hotel in nočitev.
*OBROKI: večerja

2

BRUSELJ

Po doživetem prejšnjem večeru in zajtrku se odpravimo na sprehod po Starem Bruslju – mestni četrti polni kontrastov, dvojezičnih napisov in še mnogo tega.
Ko se že malce spoznamo z belgijsko mentaliteto pa se seveda odpravimo na obisk mikro pivovarne znane po posebnem pivu imenovanem »Kriek«, zvarjenem tudi iz slovenskega hmelja.
Sledi kosilo v restavraciji z organsko pridelano hrano in z degustacijo 4 različnih piv iz organsko pridelanega hmelja (vključeno v ceno).
Po kosilu pa se odpravimo na obisk muzeja stripov (vključeno v ceno), saj je ustvarjanje stripov obsežni del belgijske kulture na katero so Belgijci in še posebej Bruseljčani zelo ponosni, kar bomo še posebej spoznali med sprehodom in lovom na stripovske junake in njihove zgodbe po pročeljih bruseljskih hiš (vodena tura – vključeno v ceno), ki ga bomo naredili po obisku muzeja.
Na kratko se vrnemo v hotel in si vzamemo čas za osvežitev pred večerjo na katero se odpravimo v restavracijo s tipično belgijsko kulinariko.
Sledi povratek v hotel in nočitev.
*OBROKI: zajtrk / večerja

3

BRUSELJ

Po zajtrku se odpravimo na novo pustolovščino  – Bruselj in Art Nouveau!
Ker je bil ravno v Bruslju prvič v arhitekturi uporabljen slog Art Nouveau (francosko “nova umetnost”) , bomo obiskali hišo, kjer je živel in ustvarjal svetovno znani arhitekt Victor Horta (vključeno v ceno) in si med našim raziskovanjem ogledali še ostale znamenite in slikovite stavbe v slogu Art Nouveau-ja.

Po obisku predela z nekaterimi znamenitimi stavbami v slogu Art Nouveau-ja in spoznavanju z delom arhitekta Horte, pa se odpravimo na enega najbolj znanih “bolšjih trgov” s starinami kjer bomo imeli tudi gurmansko kosilo v vinskem baru (vključeno v ceno), da spoznamo tudi to plat bruseljskega življenja oz. v tipični bruseljski kavarni (če bo možnost).
Po kosilu se odpravimo na obisk in ogled muzeja Magritte (vključeno v ceno) kjer se bomo pobliže spoznali z delom belgijskega nadrealističnega slikarja René-ja Magritte-a.
Po ogledu muzeja se zopet na kratko vrnemo v hotel, kjer si vzamemo čas za osvežitev, čemur sledi večerja v lokalni restavraciji s tipično belgijsko kulinariko (vključeno v ceno).
Povratek v hotel in nočitev.
*OBROKI: zajtrk / večerja

4

BRUSELJ – povratek domov

Bruselj je seveda tudi prestolnica Evropske Unije, zato po zajtrku sledi voden ogled Parlamenta EU (vključeno v ceno), Parlamentarne dvorane EU (vključeno v ceno) in posebno presenečenje. Kakšno – to pa vam izdamo na samem licu mesta 🙂 .
Po ogledu in našem presenečenju, pa si privoščimo kosilo v t.i. »Parlamentarni menzi« in okusimo kakšne kulinarične dobrote uživajo evropski poslanci.
Po kosilu pa se pred odhodom domov sprehodimo še po nadvse nenavadni afriški četrti Matonge kjer si lahko nakupimo kak nenavadni spominek na Bruselj.
Sledi prevoz na letališče in let proti domu.
*OBROKI: zajtrk / kosilo

 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Odpotuj z Mojco Mavec – za vikend v Očarljivi Bruselj 4*”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pošlji povpraševanje
Potrebujete informacije o čem drugem ali o konkretnem potovanju? Kontaktirajte nas.