Odpotuj z Mojco Mavec v skrivnostni Butan

Koda: HP19MM02-BTN
12 Noči 13 Dni
Kategorija:
  • Hisa Potovanj Butan 9
  • Hisa Potovanj Butan 8
  • Hisa Potovanj Butan 7
  • Hisa Potovanj Butan 10
  • Hisa Potovanj Butan 6
  • Hisa Potovanj Butan 5
  • Hisa Potovanj Butan 4
  • Hisa Potovanj Butan 3
  • Hisa Potovanj Butan 2

Opis

Butan, dežela najsrečnejših ljudi na svetu!
Odpotujte v deželo, kjer se umirijo in izostrijo vsa čutila.

Na našem 13 dnevnem popotovanju vas popeljem v deželo, kraljevino srečnih ljudi, ki že stoletja buri domišljijo in si hkrati ogledamo edinstven dogodek – FESTIVAL v mestu PARO.
Od glavnega mesta Thimpu do osrčja Butana, preko visokih prelazov in prečudovitih dolin. Na ogled samostanov in neosvojljivih trdnjav in edinstvenega festivala v Paru. Pod gorami mogočne Himalaje v domove prijaznih domačinov. Butan je dežela neštetih nasprotij, legend in ritualov. Je dežela, kjer so sanja tudi podnevi in kjer se vračamo k sebi.

Za vse, ki si želijo spoznati deželo, ki se še vedno upira našemu hitremu vsakdanjiku in se trdno drži na tradiciji prednikov. Dežela, kjer se spomini vtisnejo za vedno.

Odpotuj z menoj… in Hišo Potovanj, saj vas odpeljemo tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj ( preko Delhi-ja ali Kalkute ali Katmanduja )
DATUMI ODHODA 2022
VELIKOST SKUPINE 16 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 10 potnikih. Maksimalno število potnikov je 20. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 16, se cena spremeni.
CENA od 2.990,00 eur/potnika ( pri udeležbi najmanj 16 oseb ) – cena vključuje “notranjo” letalsko karto (DEL/PBH/DEL ali CCU/PBH/CCU ali KTM/PBH/KTM) in bivanje v hotelih “A” kategorije in tradicionalnih hišah
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu v hotelih “A” kategorije in tradicionalnih hišah
Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec
Ogled festivala v Paru
Lokalni vodniki
Privatni avtobusni / kombi transferji
Zajtrk + Kosilo + Večerja
Parkirnine in cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na izletih / ogledih
“NOTRANJA” LETALSKA KARTA V BUTAN
STROŠKI VIZE ZA BUTAN
Hotelske in mestne takse
2 steklenici vode na dan
Organizacija potovanja

V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA

Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu
Možni taxi transferji (če je kakšna dodatna želja)
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Letalska karta EU/IN/EU ali EU/NEP/EU
Prevoz na letališče / z letališča v EU
Stroški Indijske ali Nepalske vize
Osebno zavarovanje
Zavarovanje potovanja
Zavarovanje letalske karte
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE:  11 nočitev z zajtrkom v hotelih A kategorije in tradicionalnih hišah z vključenim kosilom in večerjo // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih na celotni poti // vsi avtobusni-kombi transferji // izleti in ogledi po programu // angleško govoreči lokalni vodnik na celotni turi ( z možnostjo prevoda ) // 2 steklenici vode na dan // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // “notranja letalska karta // stroški vize za Butan // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 11 x nočitev in polni penzion ( 3 obroki ) v hotelih “A” kategorije in tradicionalnih hišah

OBROKI VKLJUČENI V CENO: Zajtrk, Kosilo in Večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 404,00 EUR/osebo

VIZA:
VIZA ZA BUTAN JE VKLJUČENA V CENO!
– Slovenski državljani potrebujejo indijski vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za večkratni vstop do 1 leta.
– Slovenski državljani potrebujejo nepalski vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu http://online.nepalimmigration.gov.np/ ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Nepalski e-vizum velja za večkratni vstop od 15 do 90 dni. Možna je tudi varianta “on arrival” vizuma ne katmandujskem letališču, v primeru, da si vize niste uredili prej.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Polet na povezovalno letališče ( Delhi, Katmandu ali Kalkuta )

Zbor na odhodnem letališču in polet na povezovalno letališče v Aziji ( Delhi ali Kalkuta ali Katmandu ).

2

Polet v Butan / TIMPHU

Polet z odhodnega letališča v Aziji v Paro ( Butan ) Po prihodu nas na letališču pričaka naš avtobus in sledi prevoz v Thimphu, prestolnico Butana.
prijava in namestitev v hotelu in krajši počitek.
Po krajši osvežitvi, sledi ogled Buddha Point, največjega in najvišjega kipa Bude na svetu, ki je lociran na lokaciji od koder se na odpira prečudovit pogled na dolino Timphu. Zvečer pa se sprehodimo še po samem mestu Thimphu, da  začutimo utrip in drugačnost glavnega mesta.
Povratek v hotel, večerja in nočitev v Thimphu-ju.

3

TIMPHU 

Po zajtrku začnemo z našo turo po prestolnici in dolini Thimphu: obisk Trashichhodzonga ( prelepe srednjeveške trdnjave in samostana, v katerem se nahajajo vladni in kraljevi prostori) , Narodne knjižnice, Slikarske šole, ( poznane po tradicionalnih thangkha slikah ) in Tradicionalnega medicinska centra ( v katerem se še vedno poslužujejo zdravljenja na starodaven, tradicionalen način). Obiščemo tudi Muzej tekstilne in narodne dediščine, ki nam nudi odličen prikaz Butanske kulturne in njihove tradicije.
Vmes gremo na kosilo in po nakupih, da si nakupimo izdelkov domače obrti in dan končamo z obiskom Memorial Chorten ( obeležja v spomin Butanskega tretjega kralja, ki velja za “očeta” modernega Butana.
večerja in nočitev v Thimphu-ju.

4

TIMPHU / PUNAKHA

Po zgodnjem zajtrku se z našim avtobusom odpeljemo do Punakhe. Vmes se ustavimo na prelazu Dochu-la (na 3.088 m nadmorske višine), ki nam nudi enega najlepših in očarljivejših razgledov na Butan.
Po kosilu, sledi popoldanski obisk trdnjave Punakha Dzong, trdnjave iz 17.stoletja, ki je sedež Okrajne uprave in zimska rezidenca menihov, ter sprehod po lokalni tržnici in obisk Chimi Lhakhang-a.
Večerja in nočitev v Punakhi.

5

PUNAKHA / WANGDUEPHODRANG / GANGTEY

Po zajtrku se odpeljemo v Gangtey preko Wangduephodranga. Ogledamo si ruševine trdnjave in samostana Wangdue Dzonga in zanimivo lokalno tržnico. Sledi kosilo in vožnja skozi gozd, poraščen s hrasti in rododendromi do Gangteya (Phobjikha).
Po prihodu sledi namestitev in večerni sprehod po vasici Gangtey in obisk Gangtey Gompe, edinega Nyingmapa samostana v tej regiji.
Večerja in nočitev v Gangtey-u.

6

GANGTEY / TRONGSA

Po zgodnjem zajtrku, začnemo z raziskovanjem doline Phobjikha, ki slovi po svojih črno-vratih žerjavih.
Po kosilu vožnja do Trongse in 3.300 m visokega gorskega prelaza Pele-la. Postanek v samostanu Chendbji Chorten, ki ga je v 18.stoletju zgradil Lama Shida v nepalskem stilu..
Zvečer pa se odpravimo še na obisk tržnice v Trongsi.
Večerja in nočitev v Trongsi.

7

TRONGSA / BUMTHANG

Po zajtrku se odpravimo na obisk samostana Trongsa Dzong, zgrajenega 1648, ki je bil sedež oblasti v osrednjem in vzhodnem Butanu, in obrambnega stolpa Ta Dzong, ki je posvečen epskemu budističnemu heroju kralju Gesarju.
V nadaljevanju se odpravimo do Bumthanga, verskega središča butanskega ljudstva, vmes pa se ustavimo še v tkalskem centru Yathra v Zungey-u, vmes pa se seveda podpkrepimo s kosilom.
Večerja in nočitev v Bumthangu.

8

BUMTHANG

Po zajtrku pričnemo z našim prvim odkrivanjem doline Bumthang in tako obiščemo Kurje Lhakhang, tempelj Jambey Lhakhang iz 7.stoletja in samostan Tamshing – eno najstarejših meniških šol. Ogledamo si tudi upravno središče regije Jakar Dzong in Švicarsko farmo kjer izdelujejo lokalni sir. Imamo tudi prosto za sprehod po vasi in obisk rokodelske trgovinice na vhodu ali pa si privoščimo osvežilno pijačo v lokalni restavraciji.
Večerja in nočitev v Bumthangu.

9

BUMTHANG / WANGDUEPHODRANG

Po zgodnjem zajtrku se z našim avtobusom odpravimo na nadaljnje raziskovanje slikovite doline Bumthang. Vmes imamo postanek v Trongsi, s kosilom v lokalni restavraciji s tradicionalnimi specialitetami. Po prihodu, zvečer, pa se sprehodimo mestecu Wangdue, kjer obiščemo lokalne trgovinice, tržnico in se družimo z domačini.
Večerja in nočitev v Wangduephodrangu.

10

WANGDUEPHODRANG – PARO

Po zgodnjem zajtrku se odpravnimo proti mestu Paro. Po prihodu, nastanitev v hotel in krajši počitek.
Popoldan obiščemo Narodni muzej Ta Dzong, kjer si ogledamo bogato butansko zbirko orožja in izjemne, stare poštne znamke. privoščimo si kosilo in se sprehodimo še do samostana Rinpung Dzong, ki mogočno stoji in gleda na celotno dolino Paro.
Večerja in nočitev v Paru.

11

PARO ( obisk “Paro Tshechu” festivala )

Po zajtrku se bomo posvetili enemu izmed dveh glavnih verskih festivalov v Butanu, ki se odvija v Paru, in je posvečen Guru Rinpoche-ju
Plese bodo izvajali menihi, katerim se bomo priključili tudi mi in s plesom bomo blagoslavljali zbrano množico in predstavljali budistične dharme, ki nas bodo ščitile pred slabim in zlom. Vse skupaj se bo odvijalo okoli glavnih dveh figur: Zhabdrung Ngawang Namgyal in Pema Lingpe.
Proti večeru se še sprehodimo po mestu in se poveselimo in podružimo z domačini.
Večerja in nočitev v Paru.

12

PARO

Po zajtrku dan začnemo s kratko vožnjo do razvalin trdnjave Drugyel Dzong, ki obiskovalce še vedno privablja zaradi svoje strateške pozicije. Nadaljujemo do tradicionalne Butanske kmetije / posestva, ki nam prikaže življenje lokalnega prebivalstva.
V nadaljevanju pa se odpravimo do ene najbolj znanih znamenitosti Butana – samostana Taktsang – Tigrovega gnezda, na mesto, kamor je Guru Rinpoche na tigričevem hrbtu prijahal, da bi meditiral. Tempelj je zgrajen v živi skali. Izlet v obe smeri na samostan traja dobrih 5 ur.
Ob povratku v mesto Paro, obiščemo še Kyichu Lhakhang, eno izmed najstarejših svetišč kraljestva.
Večerja in nočitev v hotelu v Paru.

13

PARO – polet domov

Po zajtrku (če bo možno – odvisno od ure poleta) vožnja do letališča za polet v dohodno letališče v Aziji in kasneje polet domov. 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Odpotuj z Mojco Mavec v skrivnostni Butan”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Pošlji povpraševanje
Potrebujete informacije o čem drugem ali o konkretnem potovanju? Kontaktirajte nas.