Odpotuj z Mojco Mavec v Južno Indijo

Koda: HP19MM07-IND
10 Noči 11 Dni
Kategorija:
 • Hisa Potovanj Indija Južna
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 23
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 22
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 21
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 19
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 14
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 13
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 10
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 03
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 02
 • Hisa Potovanj Juzna Indija 05

Opis

Indija. Dežela, kjer zaživijo vsa čutila!

Na našem 11 dnevnem popotovanju vas popeljem na jugovzhod in jug magične dežele tisočerih obrazov.
Od indijskega oceana do arabskega morja in stičišča obeh. Od barvitega Chennaia preko slikovitih kraljestev ter njihove bogate zgodovine in preko zelenja plantaž čajevca in začimb in gozdov narodnih parkov do mirnosti Kerale in njenih rečnih kanalov ter šumenja morja, kjer se bomo koncu odpočili.

Za vse, ki si želite spoznati slikovitost, raznolikost in svetovljanskost juga Indije in se naužiti njenih lepot, ter si ustvariti nepozabne spomine v kratkem času.

Odpotuj z menoj… in Hišo Potovanj, saj vas odpeljemo tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj
DATUM ODHODA 2022
VELIKOST SKUPINE 20 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 6 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.
CENA od 1.230,00 eur/potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb ) – cena vključuje bivanje v hotelih 4*
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu v hotelih 4* in na ladjici
Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec
Lokalni vodniki
Privatni avtobusni / kombi / džip transferji
Zajtrk
Večerja
1x kosilo na ladjici ( Backwaters)
Parkirnine in Cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na izletih / ogledih
Hotelske in mestne takse
2 steklenici vode na dan
Organizacija potovanja
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu
Možni taxi transferji ( če je kakšna dodatna želja )
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Letalska karta EU/IN/EU
Stroški vize
Prevoz na letališče / z letališča v EU
Osebno zavarovanje
Zavarovanje potovanja
Zavarovanje letalske karte
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE: 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo // 1 nočitev na bivalni ladjici s polnim penzionom (Backwaters) // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih na celotni poti // vsi avtobusni-kombi transferji // izleti in ogledi po programu // plesna predstava Kathakali // v primeru skupine do 7 potnikov angleško govoreči lokalni vodniki na destinacijah na poti ( z možnostjo prevoda ) // v primeru skupine nad 8 potnikov – angleško govoreči lokalni vodnik na celotni turi ( z možnostjo prevoda ) // 2 steklenici vode na dan // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo in 1 nočitev na bivalni ladjici s polnim penzionom (Backwaters)

OBROKI: zajtrk in večerja ( in 1x kosilo v Backwaters )

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 377,00 EUR/osebo
DOPLAČILO ZA IZLET Z LADJICO V NP PERIYAR: 22,00 EUR/osebo

VIZA: Slovenski državljani potrebujejo indijski  vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za enkratni vstop do 30 dni.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Polet v Indijo – CHENNAI

Odhod z odhodnega letališča in polet v Chennai.

2

CHENNAI

Prihod v Chennai, kjer vas bo na letališču pričakal naš predstavnik in od koder se s privatnim avtobusom odpeljemo do hotela.
Sledi prijava v hotelu, namestitev in krajši počitek, po katerem se odpravimo na raziskovanje mesta Chennai.
Obiskali bomo tempelj Kapaleshvara v Mylaporu, ki je namenjen Bogu Shivi in predstavlja lep primer južnoindijskega barvitega templja, portugalske stolno cerkev sv. Tomaža iz 16.stoletja, v kateri so pokopani ostanki sv. Tomaža, ki je v Indijo prispel leta 52 n.š. .
Na naši poti se bomo popeljali tudi mimo Univerze zgrajene v indo-sarščanskem slogu, in uživali ob 5 km dolgi čudoviti morski plaži Marina.
Po vrnitvi v hotel sledi večerja in nočitev v Chennai-u.

3

CHENAI / MAHABALIPURAM

Po zajtrku se odpeljemo do Mahabalipurame, majhne vasice ob morju, ki je bilo drugo glavno mesto kraljev Kanalipurama iz Pallave.
Vasica leži v kamniti pokrajini v kateri se nahajajo zanimive skulpture / rezbarije, ki prikazujejo prizore iz vsakdanjega življenja, v nasprotju s preostalim delom države Tamil Nadu, kjer rezbarije na splošno upodabljajo bogove in boginje.
Ob prihodu v mesto Mahabalipuram sledi ogled zgodovinskih lokacij: Five Rathas, Shore Temple, Mandapams, Arjuna’s Penance (Arjunina pokora).
Kasneje nadaljujemo s potovanjem v Pondicherry, nekdanjo francosko kolonijo, ki pa je obdržala nedotaknjen portugalski vpliv. Pondicherry je sveto mesto, kjer sta se naselila St. Agasthaya in Shri Aurobindo ter iskala mir.
Ob prihodu v Pondicherry, prijava v hotelu in prosto do večerje.
Večerja in nočitev Pondicherry-u.

4

PONDICHERRY

Po zajtrku začnemo z ogledom mesta, ki vključuje obisk naslednjega: Sri Aurobindo Ashram in obisk mesta Auroville (cca 10 km severno od Pondicherryja – mesta, ki ga opisujejo tudi kot “Mesto prihodnosti”
V popoldanskem času pa se sprehodimo po središču mesta, promenadi in francoskih četrtih Pondicherryja kjer si bomo ogledali tudi Cerkev Marije Angelske (Notre Dame des Anges – The Church of Our Lady of Angels) v Rue Dumas.
Po ogledu sledi večerja in nočitev v Pondicherry-u.

5

PONDICHERRY / TANJORE

Po zajtrku se odpeljemo na ogled templja Chidambaram Nataraja kateremu sledi pot do mesta Tanjore.
Po prihodu v Tanjore sledi prijava v hotel in krajši počitek.
Pozno popoldne pa se odpravimo na ogled templja Brihadeshwara. (vstop v notranjost je dovoljen samo hindujcem), palače Thanjavur in muzeja.
Po ogledih povratek v hotel, večerja in nočitev v Tanjore-ju.

6

TANJORE / TRICHY / MADURAI

Po zajtrku se najprej odpravimo do mesta Trichyja kjer si ogledamo tempelj Rock Fort in Sri Ranganathaswamy temple, nakar nadaljujemo z vožnjo v Madurai.
Za Madurai legenda pravi, da se je nekoč kralju Kulasekhari Pandya v sanjah pojavil sam Gospod Shiva. Kralj je bil presenečen, ko je videl, da so iz iz blatnih las Shive na zemljo padle kapljice nektarja (madhuja) – od tod tudi ime kraja Madhu (nektar) ali Madurai – mesto, ki ga včasih imenujejo tudi Vzhodne Atene.
Ob prihodu Madurai, prevoz in prijava v hotel.
Sledi večerja in nočitev v Madurai-u.

7

MADURAI

Po zajtrku si ogledamo mesto Madurai: templje Meenakshi, Tirumalai Nayak Mahal in Vaniyur Mariamman Teppakulam.
Zvečer se ponovno vrnemo v tempelj Meenakshi, kjer bo potekala večerna slovesnost, znana tudi pod imenom “Spanje boga” (Bedtime of the God), barvita procesija, kjer podobo Shive iz njegovega svetišča spremljajo glasbeniki, pevci in duhovniki – dogodek, ki je vreden ogleda.
Večerja in nočitev v Madurai-u.

8

MADURAI / PERIYAR

Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Periyar, ki je edinstven rezervat za tamkajšne prostoživeče živali. Razprostira se na 780 km2 okrog umetnega jezera, ki ga napaja reka Periyar.
Ob prihodu prijava v hotelu.
Po nastanitvi v hotelu, se odpravimo na obisk plantaže začimb in se sprehodimo skozi aromatične vrtove, kjer se v zraku razširja omanen vonj začimb in dišavnic.

OPCIJSKO (proti doplačilu): če bo želja, se odpravimo na vožnjo z ladjico po čudovitem in naravno raznolikem rezervatu Periyar Tiger, ki se razprostira na 777 km2 in je eden izmed 27 rezervatov s tigri v Indiji. Križarjenje s čolnom je edinstvena priložnost za opazovanje divjine v naravnem parku, na rečnem bregu boste lahko opazovali številne živali – družine slonov, divje prašiče, jelenjad, itd.
Po ogledu parka povratek v hotel, večerja in nočitev v Periyar-ju.

9

PERIYAR / BACKWATERS

Po zajtrku se odpeljemo proti obali do rečnih kanalov Backwaters, kjer se vkrcamo na bivalno ladjo (Kettuvallom), ki bo za ta dan naš “hotel”, s katero se bomo popeljali po svetovno znanih rečnih kanalih reke Kerale in na kateri bomo imeli tudi kosilo.
“Kettu” dobesedno pomeni vezati in “Vallom” pomeni “čolne”. Čolni so od nekdaj igrali pomembno vlogo v gospodarskem razvoju starodavne Kerale, saj so prevažali ljudi in tovor po odročnih in nedosegljivih območjih. Področje Backwaters, je unikatno področje na svetu in ga najdemo samo v Kerali. Tako bomo na naši plovbi pluli tudi mimo majhnih slamnatih hišic, ki stojijo na bregu in ki jih povezujejo rečni kanali.
Večerja in nočitev na ladji.

10

BACKWATERS / KOCHI

Po zajtrku zapustimo našo ladjo (Kettuvallom) in se odpeljemo do mesta Cochin.
Po prihodu v hotel sledi prijava in nastanitev.
Sledi ogled mesta, ki vključuje obisk judovske sinagoge, cerkve Sv. Frančiška, kitajskih ribiških mrež, nizozemske palače in palače Mattancherry.
V večernih urah pa bomo v lokalnem gledališču uživali v plesni predstavi imenovani Kathakali.
Kathakali je očarljiv tradicionalni indijski ples z impresivno obrazno mimiko, ročnimi kretnjami in plesnimi gibi, ki nas defnitivno ne bo pustil ravnodušne.
Sledi večerja in nočitev v Cochin-u.

11

KOCHI – Polet domov

Po zgodnjem zajtrku (če bo možno – odvisno od urnika poleta) sledi odjava iz hotela in prevoz na letališče ter polet proti domu.

 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Odpotuj z Mojco Mavec v Južno Indijo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pošlji povpraševanje
Potrebujete informacije o čem drugem ali o konkretnem potovanju? Kontaktirajte nas.