Odpotuj z Mojco Mavec – po Dolini Kraljev v Srbiji – 2022

Koda: HP20MM14-SRB
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 04 Samostan Gradac
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 03 Samostan Zica
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 06 Samostan Studenica
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 10 Samostan Sopocani
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 02 Valjevo Carsija Tesnjar
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 08 Freska
 • Hisa Potovanj Srbija Po Dolini Kraljev 07 Novi Pazar
 • Hisa Potovanj Srbija 07 Hrana Zajtrk
 • Hisa Potovanj Srbija 06 Hrana Gostoljubje
 • Hisa Potovanj Srbija 03 Hrana Jagnetina Sač
 • Hisa Potovanj Srbija 03 Hrana Gostoljubje
 • Hisa Potovanj Srbija 01 Ovce

Opis

Srbija – po Dolini Kraljev!

Na našem 5 dnevnem popotovanju vas popeljem na spoznavanje malce drugačne Srbije.
Na potovanje po t.i. Dolini Kraljev, kjer bomo odkrivali začetke srbske države in njene bogate zgodovine. Spoznali bomo, kako je bilo srbsko kraljestvo povezano s francoskim in zakaj je po dolini reke Ibar zasajen španski bezeg, kako je krščanstvo zaznamovalo življenje starih srbskih vladarjev in njihove dinastije in vplivalo na njihovo vodenje države.
Vse skupaj pospremimo z gurmanskimi doživetji bogate in pristne srbske kulinarike in naravnimi lepotami v manj znanem predelu Srbije.

Izkušnja, ki nas ne bo pustila ravnodušne in bo poudarila bogato zgodovino, versko in kulturno pestrost dežele, s katero smo nekoč tvorili skupno državo, in v kateri smo vedno dobrodošli.

Za vse, ki si želite spoznati Srbijo v malce drugačni luči in kjer si ustvarite nepozabne spomine.

Odpotuj z menoj… in Hišo Potovanj, saj vas odpeljemo tja, kamor vas drugi ne bodo.

ODHODI IZ Ljubljana / Novo Mesto / Brežice ( Krško )
DATUMI ODHODA 23.06.2022
VELIKOST SKUPINE 20 oseb – potovanje se izvede pri minimalno 10 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.
CENA od 541,00 eur/potnika ( pri udeležbi najmanj 20 oseb ) – cena vključuje avtobusni prevoz in bivanje v hotelih 3* in 4*
V CENI VKLJUČENO
Namestitev po programu v hotelih 3* in 4*
Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec
Lokalni vodnik
Privatni avtobusni / minubus transferji
4x Zajtrk
4x Večerja
3x Kosilo (od tega 1x samostansko kosilo v samostanu Studenica)
Parkirnine in Cestnine
Izleti / ogledi po programu
Vstopnine na ogledih (po programu)
Strokovno vodenje – ogledi Valjevo
Strokovno vodenje – samostan Lelić
Strokovno vodenje – samostan Žiča
Strokovno vodenje – samostan Studenica
Strokovno vodenje – samostan Gradac
Strokovno vodenje – samostan Sopoćani
Strokovno vodenje – samostan Đurđevi Stupovi
Hotelske in mestne takse
Organizacija potovanja
V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu (npr. kosilo 2. dan, malica,…)
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu
Možni taxi transferji ( če je kakšna dodatna želja )
Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki
Osebno zavarovanje
Zavarovanje za primer odpovedi potovanja s strani potnika
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

DODATNE OPOMBE:

CENE: Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončna ponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE: 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4* // 3x kosilo // 4x večerja // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih po programu // vsi avtobusni transferji // izleti in ogledi po programu // srbsko govoreči lokalni vodniki na destinaciji ( z možnostjo prevoda ) // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4* z vključenimi večerjami (4x) in vključenimi kosili (2x)

OBROKI: zajtrk, kosilo in večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 50,00 EUR/osebo

VIZA: Slovenski državljani za Srbijo ne potrebujejo vizuma.

COVID-19 opombe: Zaenkrat za potovanje v Srbijo ni omejitve ali posebnih navodil. Organizator potovanja si v primeru naknadnih omejitev pridržuje pravico do odpovedi potovanja ali prestavitev na drug datum oz. lahko od potnikov zahteva potrdila, ki bi bila priporočena ali zahtevana s strani slovenskih ali srbskih državnih organov ( strošek morebitnih dodatnih potrdil ali testiranja je na strani potnika). V primeru kakršnih koli dodatnih stroškov zaradi morebitne kakršne koli restrikcije potovanja v Srbijo, si organizator potovanja pridržuje pravico do povišanja cene. Priporočamo, da redno spremljate našo spletno stran in navodila slovenskih in srbskih državnih organov.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.


- PRENESI BROŠURO POTOVANJA -

Itinerar

1

Odhod iz Ljubljane – VALJEVO

Odhod s privatnim avtobusom iz Ljubljane med 11:00 in 12:00 in vožnja s krajšimi postanki ( če bo potrebno, poberemo še potnike v Novem Mestu in Brežicah/Krškem) do Valjeva – mesta ob reki Kolubari, kamor pridemo v večernih urah. Sledi krajši sprehod po starem trgu Tešnjar in središču mesta, da si malce pretegnemo noge in si ustvarimo prvi vtis o mestu.
Po krajšem predahu po vožnji, sledi transfer do hotela, prijava v hotel in namestitev, ter večerja ( vključeno v ceno ) in nočitev.
*OBROKI: večerja

2

VALJEVO / samostan Lelić / KRALJEVO

Po zajtrku in odjavi iz hotela se z našim privatnim avtobusom odpeljemo v okolico Valjeva na ogled samostana Lelić. Samostan Lelić je samostan novejše generacije, vendar zgrajen v slogu moravske šole gradnje – slogu srednjeveških srbskih samostanov. V samostanu počivajo posmrtni ostanki vladike Nikolaja Velimirovića. Po ogledu samostana bomo imeli kratek prosti čas za nakup spominkov po katerem se vrnemo nazaj v Valjevo kjer si bomo podrobneje ogledali in raziskovali Muselimov konak, stavbo v kateri so bili zaprti srbski knezi, ki so jih Turki obglavili (dogodek znan kot “Seča Knezova”) in je bil razlog za prvo srbsko vstajo. Sledi ogled Narodnega muzeja ter prosti čas za morebitno kosilo ( doplačilo ) v mestu in odhod v Kraljevo, kamor pridemo pozno popoldne.
Po prijavi v hotel in namestitvi se odpravimo na kratko spoznavanaje z mestom in na večerjo v lokalni „kafani“ ( vključeno v ceno )
Povratek v hotel in nočitev.
*OBROKI: zajtrk / večerja

3

KRALJEVO / DOLINA KRALJEV / samostan Žiča / samostan Studenica / samostan Gradac / NOVI PAZAR

Po zajtrku in odjavi iz hotela se odpravimo na raziskovanje enega najbolj znanih samostanov na naši poti – samostan Žiča, ki je zapuščina prvega srbskega kralja Stefana Prvovenčanog in njegovega brata Svetega Save.
Po ogledu samostana Žiča, nadaljujemo naše potovanje po Dolini Kraljev, kjer je bila zasnovana srednjeveška srbska država in kjer so najpomembnejši srednjeveški srbski samostani. To območje imenujejo tudi Dolina Jorgovana, ker je srbski kralj Uroš I. za dobrodošlico svoji bodoči nevesti, francoski princesi Jeleni Anžujski ( Helena Anžujska ), ukazal, da se po celotni dolini reke Ibar posadi španski bezeg.
Po slikoviti vožnji prispemo do samostana Studenica, zapuščine velikega prefekta Stefana Nemanje. Sledi ogled samostana in spoznavanje njegove zgodovine ter kosilo in kozarec vina v samostanskem „konaku“.
Po kosilu in krajšem počitku pa se odpravimo do naše naslednje točke – samostana Gradac, katerega ustanoviteljica je kraljica Jelena Anžujska.
Po ogledu in spoznavanju s samostanom pa se odpravimo v Novi Pazar, ki leži skoraj na sami meji s Kosovom.

Prijava v hotel in namestitev ter večerja, kjer si bomo privoščili poznane „novopazarske ćevape“ brez katerih ni obiska Novega Pazarja.
Po večerji sledi še kratko druženje in nočitev.
*OBROKI: zajtrk / kosilo / večerja

4

NOVI PAZAR / samostan Sopoćani / Samostan Đurđevi Stupovi / Mrčajevci /  VALJEVO

Po zajtrku in odjavi iz hotela, se odpravimo na ogled samostana Sopoćani, zapuščine srbskega kralja Uroša I. Po ogledu pa v center Novega Pazarja kjer si bomo lahko privoščili kavo in si nakupili spominkov na znamenitem Starem Trgu.
Iz Novega Pazarja pa se odpravimo na ogled samostana Đurđevi Stupovi, enega najstarejših srbskih samostanov, katerega ustanovitelj je Stefan Nemanja in nato v Mrčajevce kjer nas v lokalni „pečenjari“ za kosilo pričaka pristni srbski odojek, ki ga bodo pripravili prav za nas.
Po kosilu in krajšem počitku, da se hrana dobro poleže, pa se odpravimo proti našemu izhodišču – Valjevu, kjer sledi prijava v hotel in namestitev, večerja in nočitev,
*OBROKI: zajtrk / kosilo / večerja

5

VALJEVO – povratek domov

Po zajtrku in odjavi iz hozela, se polni vtisov počasi odpravimo proti domu, kamor s krajšimi postanki prispemo v večernih urah
*OBROKI: zajtrk

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Odpotuj z Mojco Mavec – po Dolini Kraljev v Srbiji – 2022”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pošlji povpraševanje
Potrebujete informacije o čem drugem ali o konkretnem potovanju? Kontaktirajte nas.