VARNOSTNE SMERNICE in PREVIDNOSTNI UKREPI za obisk Šri Lanke od 1. avgusta 2020 dalje

Za naše potnike in vse ostale, smo v Hiši Potovanj v sodelovanju s Turistično Zbornico Šri Lanke pripravili Varnostne smernice in previdnostne ukrepe za obisk Šri Lanke, ki veljajo od 01.08.2020 dalje.

1. Kdo lahko obišče in izda vizumske formalnosti:

Vse narodnosti so dobrodošle in vse vrste popotnikov: skupinska potovanja, družine, posamezniki.
Vsi potniki za vstop potrebujejo veljavni vizum.
Vizum se izdaja za dobo 30 dni z možnostjo podaljšanja do 6 mesecev po prihodu.
Trenutno se razmišlja tudi o nadaljnji sprostitvi ukrepov za goste, ki želijo daljše bivanje – petletni vizumi za večkratni vstop, vendar z največ 6 mesečnimi bivanjem v enem kosu.
Spletni vizum je mogoče dobiti na naslednjem spletnem mestu http://www.eta.gov.lk/slvisa/.
Taksa za vizume znaša 100 USD.

2. Podatki, potrebni za prošnjo za izdajo vizuma:

– Podrobnosti rezervacije v Certificirani Namestitvi s strani državnih organov
– Itinerar potovanja po Šri Lanki
– Povratna letalska vozovnica
– Dokazilo o zdravstvenem zavarovanju

3. Potrdilo o negativnem testu na Covid-19 PCR:

Pred vkrcanjem na letalo in ob prihodu na Šrilanko je potreben negativen Covid-19 PCR test.
Test ne sme biti starejši od 72 ur pred vkrcanjem.

4. Ob prihodu na Šrilanko:

Na letališču bodo vzpostavljeni visokointenzivni sanacijski ukrepi za vsa območja in osebje, kot je navedeno spodaj:

Karantene ob prihodu ni, razen če se ne odkrijejo simptomi pri potniku (potnikih).
– Ob prihodu na letališče bo narejen dodatni Covid-19 PCR test s strani državnega zdravstvenega osebja. Test je brezplačen.
– Trenutno traja 24 ur za prejem rezultatov testov. Državni organi Šri Lanke se trudijo, da bi v avgustu lahko vzpostavili 4-6 urni roka čakanja na rezultate testa. Če bo potrebno na rezultate testov počakati 24 ur, boste lahko izbrali hotel za enodnevno bivanje v enem s strani državnih organov Certificiranih hotelov s 4 ali 5 zvezdicami v Colombu ali Negombu, dokler ne bodo prejeti rezultati testov ( v primeru naše ture je hotel že vključen za to rabo ).
– Nadaljnje testiranje bo zopet opravljeno 4-5 dni po prihodu s strani mobilne enote v sodelovanju s pooblaščenim ponudnikom namestitve. Test bo zopet brezplačen.
– Potniki, ki bivajo več kot 10 dni, bodo morali med bivanjem opraviti tudi tretji test. Čeprav je to morda neprijetno, je ključnega pomena, za vašo zaščito in zaščito vseh okoli vas ter tudi sami domačinov. Tudi ta test je brezplačen.
– V primeru pozitivnega rezultata Covid-19 PCR bo odrejena karantena v določenem hotelu ali hospitalizacija – odvisno od podrobnosti in težavnosti primera. Če bodo odkriti simptomi pri potniku, je predvidena karantena 14 do 21 dni ( zopet odvisno od primera ), ki je v stroškovni domeni potnika.

5. Bivanje in trajanje bivanja:

– Zahtevano je najmanj 5-dnevno bivanje.
– Neodvisna strokovna komisija bo izvedla izbor ponudnikov nastanitev, ki bodo uvrščeni na listo Certificiranih ponudnikov namestitev in objavljeni na spletni strani šrilanške Turistične zbornice.
– Podrobnosti o rezervacijah, opravljenih pri Certificiranih ponudnikih nastanitve, so potrebne za vlogo za izdajo vizuma

6. Premikanje po Šrilanki:

– Za zagotavljanje varnosti, se je potrebno pred prihodom dogovoriti za prevoz pri Certificiranem ponudniku nastanitve, ki vam uredi prevoz do vaše namestitve oz. pri turistični agenciji s katero sodelujete.
– Javnega prevoza se ne sme uporabljati.
– Vsa turistična mesta bodo odprta od 1. avgusta dalje z varnostnimi protokoli in ukrepi, ki bodo zagotavljali dobro počutje vseh naših potnikov.
– Med okrožji za turiste ne bo omejitev potovanja.

Vaša Hiša Potovanj

DODATNA INFORMACIJA:
Na Šri Lanko greš lahko v organizaciji Hiše Potovanj v manjših skupinah brez vodnika, ali pa se nam v večji ali manjši skupini pridružiš na naših vodenih programih. Letos, če nam bodo Bogovi naklonjeni, greš lahko z nami in z Mojco Mavec 18.10.2020 po znižani ceni. Več podrobnosti pa najdeš TUKAJ.

Lahko pa ti tudi organiziramo individualno potovanje ali v paru.

V vsakem primeru nas za več informacij kontaktiraj, ali po e-pošti ( lahko nam pišeš od tukaj ), ali nas pokliči na 040 98 11 98, ali pa nas obišči. Rade volje ti vse skupaj podrobno razložimo in skupaj najdemo najboljše potovanje zate, za tvoje bližnje ali pa za tvoje prijatelje.

Hiša potovanj te odpelje tja, kamor te drugi ne bodo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja